Wat zijn de gevaarlijke bijwerkingen van Strattera?

Wat zijn de gevaarlijke bijwerkingen van Strattera?

Strattera (atomoxetine HCl), dat is een nonstimulant geneesmiddel goedgekeurd voor de behandeling van Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD), is in de handel verkrijgbaar met een recept van uw arts. Zoals met andere medicijnen, bijwerkingen zijn mogelijk en je als consument goed moeten worden geïnformeerd over de risico's, alsmede de voordelen, voordat u Strattera.

Voordelen

Strattera is FDA-goedgekeurd voor ADHD bij kinderen te behandelen (ouder dan 6 jaar), adolescenten en volwassenen. Strattera is een norepinefrineheropnameremmer en beïnvloedt de chemicaliën in de hersenen die bijdragen aan hyperactiviteit en impulscontrole. Strattera heeft vele voordelen ten opzichte van andere geneesmiddelen op recept voor ADHD, omdat het niet een gereguleerde stof en heeft bewezen, in klinische studies, om effectief te zijn voor maximaal 24 uur. Strattera dient te worden genomen voor zes tot acht weken alvorens te beslissen of het effectief is of niet.

Identificatie

Strattera is verkrijgbaar in capsule vorm en in de volgende doseringen: 10 mg (Paque, witte capsules), 18 mg (ondoorzichtig, goud en witte capsules), 25 mg (opaak blauw en wit capsules), 40 mg (ondoorzichtig, blauw capsules), 60 mg (opaak blauw en goud capsules). Strattera wordt geproduceerd door Eli Lilly and Company en is niet beschikbaar als een generiek tot 2017, wanneer het niet meer zal onder octrooi.

Ziektes te voorkomen

Alvorens te beginnen met Strattera te nemen, moet u spreken met uw arts als u een van de volgende omstandigheden: hoge bloeddruk, snel / onregelmatige hartslag, cardiomyopathie, verleden hartaanvallen, coronaire hartziekte, leverziekte, lage bloeddruk, beroertes, mentale / stemmingsstoornissen, blaasproblemen of prostaatproblemen. Strattera kan worden genomen terwijl je zwanger bent, maar bespreek dit dan met uw arts voordat u verder gaat om het te nemen om ervoor te zorgen is het de juiste behandeling met geneesmiddelen op dit kritieke punt.

Dosering

Strattera moet precies worden genomen als het aan u is voorgeschreven door uw arts. Het wordt niet aangeraden om deze medicatie in grotere hoeveelheden, of voor een langere tijd, dan de instructies van uw arts. Strattera is over het algemeen een keer per dag ingenomen, maar in extreme gevallen eenmaal kan worden genomen in de ochtend en 's middags, zoals voorgeschreven. Het moet worden ingenomen met een vol glas water en op een regelmatige basis voor het volledige gewenste effect.

Waarschuwingen

Zoals met alle geneesmiddelen op recept, er zijn veel gerapporteerde bijwerkingen van Strattera, dat je bewust van moet zijn voordat u deze medicatie. Stop de inname van Strattera en contact opnemen met uw arts onmiddellijk als u een van de volgende bijwerkingen ervaart: duizeligheid of flauwvallen, ongewone gedachten of gedrag, agressie, hallucinaties, pijn op de borst, kortademigheid, een snelle of onregelmatige hartslag, verhoogde bloeddruk, pijn op de borst, gevoelloosheid, beslaglegging, misselijkheid, maagpijn, lage koorts, verlies van eetlust, donkere urine, klei-gekleurde ontlasting, geelzucht of urineren minder dan normaal of helemaal niet. Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen; voor een volledige lijst neem dan contact op met uw apotheker.