Wat zijn de functies van Glucometer?

Wat zijn de functies van Glucometer?

Een glucometer of glucose-meter controleert bloedsuikerspiegel van diabetici. Glucose meter kan de bloedsuikerspiegel weer te geven met slechts een druppel bloed. De resultaten zijn klaar binnen vijf seconden. Diabetici meestal testen hun bloedsuikerspiegel 1-4 keer per dag, afhankelijk van de ernst van hun ziekte. Monitoring bloedsuikerspiegel kan helpen diabetici stabiliseren hun bloedsuiker. Het analyseren van metingen helpt de diabetische ontdekken wat de oorzaak van de suiker tot stijgen of dalen.

Beschrijving

De glucometer bestaat uit een prikpen, lancetten, een meter en meter strips. Het lancet apparaat wordt gebruikt om het prikken of arm om een ​​druppel bloed te trekken. Lancetten zijn de kleine naalden in de lancetinrichting. Meter strips worden geplaatst in de meter. Ze werken als een lont, omdat ze trekken in het bloed, zodat de meter de bloedsuikerspiegel kan lezen. Lezingen zijn verkrijgbaar in vijf seconden, waardoor de diabetische om real-time informatie over hun bloedsuikerspiegel te hebben.

Time Frame

Afhankelijk van de ernst van de diabetes, zorgverleners beslissen over hoe vaak diabetici nodig om de bloedsuikerspiegel te meten. Type 1 diabetes zijn afhankelijk van insuline, zodat hun bloedsuikerspiegel kunnen dieptepunten of hoogtepunten snel ervaren. Ze hebben meestal hun bloedsuikerspiegel te controleren drie tot vier keer per dag. Type 2 diabetes patiënten, die niet afhankelijk zijn van insuline of orale medicatie, kunnen alleen hun bloedsuikerspiegel meten eenmaal per dag of een paar keer per week aan dat de bloedsuikerspiegel verblijft binnen de normale grenzen te verzekeren.

Ranges

Normale bloedsuikerspiegel voor een diabetespatiënt zijn iets breder dan de tonen voor een niet-diabetische omdat suiker niveaus diabetische's gemakkelijk hoog of laag kan swingen. Een normale range voor een diabetespatiënt is 70-120 milligram per deciliter of mg / dL. Het normale bereik voor een niet-diabetische 70 tot 100. Binnen twee uur na het eten, kan de bloedsuikerspiegel stijgen tot 140 mg / dl of meer. Dit is normaal, tenzij de bloedsuikerspiegel niet te laten vallen in een paar uur. Ziektes kunnen veroorzaken de bloedsuikerspiegel te spike. Artsen raden dat diabetici controleren hun bloedsuikerspiegel om de twee tot vier uur toen ziek.

Functie

Monitoring bloedsuikerspiegel helpt de diabetische analyseren waarom bloedsuikerspiegel spike of drop en welk moment van de dag veranderingen zijn meer geneigd om te gebeuren. Als de bloedsuikerspiegel te laten vallen tijdens de nacht, kunnen diabetici een snack voor het slapen gaan eten. Als daalt na het trainen, kunnen diabetici koolhydraten te eten voor of na het zelf oefenen. Als bepaalde voedingsmiddelen veroorzaken de bloedsuikerspiegel te spike, en het niet binnen een paar uur weer normaal, kan de diabetische willen dat voedsel uit de voeding te verwijderen of beperken van de inname van het voedsel. Monitoring bloedsuikerspiegel helpt diabetische stabiliseren de bloedsuikerspiegel, die op zijn beurt kan de diabetische een gezondere levensstijl.

Overwegingen

Wanneer u voor het eerst met behulp van een glucometer, bijhouden van uw metingen. U kunt dit doen met het boekje dat wordt geleverd met uw meter of bijhouden door het invoeren van de gegevens in het geheugen van de meter. Artsen raden dat u uw metingen op verschillende tijdstippen van de dag, voor het eten en na het eten. Een verscheidenheid aan lezingen zal u helpen te bepalen wat maakt uw suiker stijgen of dalen. Was altijd uw handen voordat u de glucometer. Steriliseer het gebied dat u prikken met een alcoholdoekje. Wijzig de lancetten vaak. Uw instructies zal u vertellen om de lancet veranderen na elk gebruik, maar u kunt het na elke drie of vier toepassingen te wijzigen.