Wat zijn de functies van DHT?

Wat zijn de functies van DHT?

De geslachtsklieren produceren testosteron. In spieren, het werkt als het primaire actieve hormoon. In de meeste andere weefsels in het lichaam, waaronder zenuwstelsel, endocriene en huid, dihydrotestosteron (DHT) als het primaire androgene hormonen. Actie tussen testosteron en het enzym 5-alpha-reductase vormen DHT.

Geslachtsbepaling

Terwijl in de baarmoeder, een foetus moet testosteron de groei van mannelijke geslachtskenmerken promoten. Na testosteron wordt omgezet, DHT ondersteunt de ontwikkeling van de externe genitaliƫn en een prostaat.

Secundaire geslachtskenmerken

Tijdens de adolescentie en puberteit, DHT stimuleert de ontwikkeling van secundaire mannelijke kenmerken. Deze omvatten gezichts- en lichaamshaar, verdikking van de stembanden en de toegenomen spiermassa.

Oestrogeen Remming

DHT remt oestrogeen op drie manieren. Het vermogen van oestrogeen om te handelen op de weefsels direct belemmert. Het remt het enzym aromatase, dat oestrogeen productie van andere androgeen componenten. En DHT vermindert de afscheiding van gonadotropine, waaruit de grondstoffen voor oestrogeenproductie afgeleid.