Wat zijn de fluorouracil bijwerkingen?

Fluorouracil is een recept geneesmiddel dat wordt verkocht onder de Adrucil merknaam. Dit geneesmiddel is een anti-neoplastische geneesmiddelen die gebruikt colonkanker, borstkanker en andere kankers.

Allergische reacties

Volgens Drugs.com hebben fluorouracil gebruikers sommige allergische reacties, waaronder netelroos ontwikkeld, het sluiten van de keel en een gezwollen gezicht.

Ernstige bijwerkingen

Volgens Drugs.com, hebben bloed problemen en een verminderde werking van het beenmerg is gemeld door fluorouracil patiƫnten. Ernstig braken, diarree en buikpijn hebben voorgedaan.

Minder ernstige bijwerkingen

Misselijkheid, verlies van eetlust en tijdelijke haaruitval hebben ontwikkeld met fluorouracil. Jeuk, problemen met het evenwicht en verwardheid zijn gemeld.

Drug Interactions

Volgens Drugs.com, moeten mensen die fluorouracil gebruiken niet worden gevaccineerd met een levend vaccin. Leucovorin calcium gebruikers kunnen een dosisaanpassing nodig als zij fluorouracil.

Waarschuwingen

Patiƫnten met een infectie, leverziekte of nierziekte mogen alleen fluorouracil nemen als een arts het heeft aanbevolen bij hun specifieke situatie.

Voorzorgsmaatregelen

Fluorouracil kan het vermogen van het lichaam om infecties en gebruikers van deze drug te bestrijden moeten mensen die de griep, verkoudheid of andere besmettelijke ziekten te voorkomen te verminderen.