Wat zijn de effecten van urinezuur op Diabetici?

Wat zijn de effecten van urinezuur op Diabetici?

Urinezuur is een stof afkomstig van de afbraak van moleculen genaamd purines.

Lever, makreel, ansjovis, gedroogde bonen, bier en wijn zijn rijke bronnen van purines.

Hoge niveaus van urinezuur in het lichaam wordt hyperurikemie (ruwweg tussen 3 en 7 mg / dl), en kunnen worden gedetecteerd door een eenvoudig bloedonderzoek, volgens Medline Plus.

Hyperurikemie wordt vaak gekoppeld aan jicht (terugkerende gewrichtsontsteking). Volgens artikel gepubliceerd door Diabetes Care, hoge urinezuur kan ook leiden type 2 diabetes, maar het is ook gerelateerd aan een gunstige antioxiderende werking.

Rol van urinezuur

Hoewel de storting van urinezuur in de gewrichten jicht kan veroorzaken, wanneer in de hersenen, de stof naar verwachting de tegenstrijdige rollen, een verklaard in Science Daily hebben.

Urinezuur kan fungeren als een antioxidant die vrije radicalen die schadelijk zuurstof in het bloed te vernietigen. Echter, hoge niveaus van urinezuur ook gekoppeld aan diabetes, obesitas en hart-en vaatziekten. Volgens Science Daily, is ook een risicofactor voor beroerte.

Effecten van Hyperuricemia in Type 2 Diabetes

Afgezien van jicht en diabetes type 2 (vaak gekoppeld aan veroudering en obesitas), kunnen vele andere aandoeningen worden veroorzaakt door hoge niveaus van urinezuur, waaronder hypoparathyroïdie (slechte werking van de bijschildklieren), nefrolithiase (nierstenen), polycythemia vera (overproductie van bloedcellen), nierfalen en acidose van het bloed.

Voordelen voor Type 1 Diabetes

Terwijl type 2 diabetes is gebaseerd op een defecte pancreas, niet de juiste dosis van insuline, type 1 diabetes treedt op wanneer pancreascellen totaal insuline meer.

Zoals door Medical News Today, verschijnt type 1 diabetes vaak in de eerste jaren en het ontstaan ​​ervan is niet gerelateerd aan obesitas of life style. De conclusies van een onderzoek met type 1 diabetes, en gepubliceerd op de website van American Diabetes Association, bevestigen de heilzame antioxidant effect van verhoogde urinezuur, die aderverkalking bevatten.

Risico's voor de Type 1 diabetici

Echter, hoge niveaus van urinezuur in type 1-patiënten kunnen ook aangegeven nierziekte. Volgens een studie gepubliceerd op Medical News, hoe hoger het urinezuur in de patiënten waargenomen, hoe lager de nierfunctie, een vroeg teken van diabetische nefropathie.

Symptomen

Terwijl diabetes symptomen nogal duidelijk (dorst, droge maand, constant plassen, vermoeidheid) kan zijn, hyperurikemie is niet altijd detecteerbaar door duidelijk symptomen afgezien van gezamenlijke verf (gerelateerd aan jicht), zoals door ChemoCare.

De beste manier om te weten of uw urinezuur zijn normale doen is een bloedtest.