Wat zijn de effecten van Hypocalciëmie?

Wat zijn de effecten van Hypocalciëmie?

Hypocalciëmie is een medische aandoening die optreedt wanneer er niet genoeg calcium in je bloed. Het kan een aantal oorzaken, waaronder de bijschildklier problemen, vitamine D-deficiëntie, een verstoorde nierfunctie of pancreas ontsteking hebben. Hypocalciëmie kunnen diverse effecten hebben op je lichaam.

Functies

Milde gevallen van hypocalciëmie veroorzaken vaak geen symptomen, verklaart de Merck Medisch Handboek. In de meeste gevallen moet u last heeft van een lage concentratie calcium voor een langere periode van tijd voordat de eventuele nadelige effecten ondervinden.

Symptomen

Hypocalcémie heeft de potentie om een ​​aantal symptomen die, terwijl onaangenaam, geen ernstige gezondheidsrisico's veroorzaken. Deze effecten zijn een droge huid; veranderingen in of donker worden van de huidskleur; huiduitslag; tintelingen in uw vingers of tenen; en spierpijn, stijfheid of krampen.

Risico's

Hypocalciëmie vormt ook een risico voor een aantal ernstige gevolgen voor de gezondheid, met inbegrip van congestief hartfalen, hartritmestoornissen, epileptische aanvallen, tetanie (spierstijfheid), dementie, ernstige depressie, onwillekeurige bewegingen en gezichtsuitdrukkingen staar, waarschuwt de Cleveland Clinic. Indien onbehandeld, hypocalciëmie is levensbedreigend.

Duur van de effecten

In de meeste gevallen zelfs ernstige gevolgen van hypocalciëmie verbeteren zodra calcium niveaus weer normaal. Voor sommige effecten zoals congestief hartfalen, is het mogelijk permanente symptomen van hypocalcemie ervaren.

Overwegingen

Tekort aan kalium of magnesium, en emotionele stress verergeren vaak de effecten van hypocalciëmie, waarschuwt de Merck Medisch Handboek.