Wat zijn de effecten van bulemia tijdens het schoonblazen?

Wat zijn de effecten van bulemia tijdens het schoonblazen?

Boulimia is een eetstoornis die het vaakst gaat zuiveren, of zelf braken. Er kunnen ook andere vormen van misbruik van het lichaam in verband met boulimia, zoals overmatig gebruik van laxeermiddelen, vasten, dan oefenen en binge eating.

Mond

Boulimia met zuivering kunnen de tanden beschadigen, te creƫren zweertjes op het tandvlees en andere gebieden in de mond. Het maagzuur zorgt ervoor dat de tanden email te verzwakken en maakt genezing van wonden moeilijk.

Esophogaus

Zelf braken kan slokdarm veroorzaken. Herhaal braken kan leiden tot scheuren en zweren en zelfs leiden tot de slokdarm te scheuren, die kan uiteindelijk leiden tot de dood.

Ondervoeding

Regelmatig braken kan leiden tot steeds ondervoed. Het haar kan uitvallen, nagels broos worden en de huid zal zeer droge als symptomen van ondervoeding worden.

Hart

Mensen die zuiveren met boulimia kan uitgedroogd raken. Elektrolyten zal geschieden, het kaliumgehalte kunnen zinken, en kan er als gevolg een lage bloeddruk die kan resulteren in het hebben van hartafwijkingen, evenals een hartaanval.

Ander

Mensen die lijden aan boulimie tegelijkertijd spoelen hebben een verhoogd risico van beroerte, orgaanfalen (vooral nier- en leverfalen), osteoporose, diabetes, slaapproblemen en vruchtbaarheidsproblemen. De dood is ook een grote mogelijkheid, indien de boulimia en zuivering niet onder controle worden gebracht.

Psychologisch

De persoon die lijden aan boulimia tijdens het schoonblazen is onder grote psychische stress, maar wat kan worden over het hoofd gezien is het psychologische effect dat het kan hebben op de familie en vrienden van de zieke persoon. Ze kunnen last hebben van schuld, schaamte en verlegenheid, dus de behandeling moet de persoon die lijden aan boulimia, evenals hun familie en andere dierbaren te betrekken.