Wat zijn de eerste symptomen van coronaire hartziekte?

Een hartaanval kan een ogenblikkelijke gebeurtenis zijn, maar de coronaire hartziekte, dat kan zijn in de kern van een hartaanval duurt jaren om te ontwikkelen. Een arts kan problemen detecteren met verstopte bloedvaten als gevolg van bloedonderzoek. Op dat moment stappen zouden worden genomen om te helpen verlagen cholesterol van de persoon, en een stress test kan worden gegeven om te bepalen hoe goed het bloed stroomt.

Identificatie

Coronaire hartziekte is een aandoening die optreedt wanneer de slagaders die bloed naar en vanuit het hart verstopt raken. Dit gebeurt meestal door een opbouw van vetafzettingen bekend als lipiden in de slagaders. Hoog cholesterol wijst op een verhoging van de hoeveelheid lipiden in het bloed. Coronaire hartziekte is een van de meest voorkomende hartaandoeningen en indien onbehandeld kan fataal zijn.

Effecten

De eerste tekenen van coronaire hartziekte zijn een verzameling van symptomen genoemd angina. De meeste mensen omschrijven angina als een beklemming of pijnlijk gevoel in de borst. Het kan voelen als er druk op de borst wordt gezet, en wanneer de eerste scherpe pijn is weg een pijnlijke brandende pijn achter. De borst kan voelen zwaar, en de ademhaling kan moeilijk zijn. Pijn geassocieerd met angina normaal gevoeld in de borst, de rug en de kaak.

Potentieel

Angina kan escaleren tot meer ernstige symptomen snel. Deze symptomen zijn ademhalingsmoeilijkheden, misselijkheid, dat kan leiden tot braken, duizeligheid en de mogelijkheid tot flauwvallen, overmatig zweten en een sterke toename van de pijn op de borst. Als de pijn toeneemt, kunnen andere symptomen zoals vrees en angst beginnen te ontstaan ​​als de persoon beseft dat hij kan een hartaanval worden ervaren. Paniek kan zetten in, en dit zou klamme en bleke huid, die gepaard kan gaan met roder-dan-normale lippen veroorzaken.

Preventie / Solution

Terwijl het begin van een hartaanval plotseling kan zijn, is het mogelijk om met een arts om te voorkomen dat de aflevering gebeurt. Sommige van de symptomen van coronaire hartziekte, zoals pijn op de borst en oppervlakkige ademhaling, kan beginnen gebeurt lang voordat een hartaanval plaatsvindt. Een arts zal een gezonder dieet en een verandering in de levensstijl die oefening om te helpen het cholesterolgehalte te verlagen en verminderen de kans dat de symptomen erger zou krijgen omvat aanbevelen.

Expert Insight

De Mayo Clinic schetst een reeks suggesties die kunnen helpen de mogelijkheid van de aanbestedende coronaire hartziekte te verminderen. Deze omvatten het stoppen met roken en het verminderen van stress in je dagelijkse leven. Over-the-counter medicijnen zoals aspirine kan helpen de kans op coronaire hartziekte door verdunnen bloed en verminderen de mogelijkheid van een bloedstolsel blokkeert een slagader verlagen. De Mayo Clinic suggereert ook dat een arts cholesterol medicatie kan voorschrijven om te helpen bij de bestrijding van coronaire hartziekte ook.