Wat zijn de Developmental Gevolgen van een handicap?

Wat zijn de Developmental Gevolgen van een handicap?

Mensen kunnen last hebben van een verscheidenheid van verschillende handicaps, variërend van wordt beperkt tot een rolstoel aan het niet kunnen zo gemakkelijk leren als andere klasgenoten. Een handicap kan een aantal effecten en gevolgen hebben op de ontwikkeling van die persoon, zowel mentaal als fysiek.

Algemene psychosociale gevolgen

Een handicap kan een persoon de psychosociale ontwikkeling te bewerkstelligen. Een gehandicapte persoon kan lijden aan een gebrek aan identiteit en een gebrek aan een gevoel van vertrouwen. De persoon kan minderwaardig voelen, en dus geïsoleerd en niet in staat om te participeren in de samenleving. Mensen met een handicap kunnen zien dat hun leeftijdsgenoten betrokken raken bij relaties, het krijgen van hun eerste baan of andere grote evenementen en word moedeloos. De persoon met een handicap kan meer worden geschaad door de houding van een gemeenschap naar hem in plaats van een gebrek aan vermogen, waardoor de persoon zich terug te trekken uit de sociale betrokkenheid.

Visual Impairment Gevolgen

Visuele beperking kan ingrijpende gevolgen in de cognitieve ontwikkeling hebben. Vroege blindheid of een visuele handicap bij kinderen kunnen hun taalontwikkeling beïnvloeden vanwege de beperkte toegang tot de omringende wereld en de verschillende manieren waarop mensen aan die met een beperkte visie te praten. De visueel gehandicapte ook geen toegang tot de vele non-verbale vormen van communicatie, zoals gezichtsuitdrukkingen of houding hebben.

Learning Disability Gevolgen

Een leerstoornis kan ingrijpende gevolgen voor een kind te krijgen. Het kind eerst loopt in obstakels als een docent informeert de ouder die een voorschoolse leeftijd kind leerproblemen, die de ouder vaak niet aanvaardt kan hebben, waardoor het kind om te blijven strijden voor een langere periode. Het kind zal moeten om de vooruitgang op haar eigen tempo, en kan extra aandacht nodig hebben om te leren. Een kind met leerproblemen kan geïsoleerd voelen rond andere kinderen die geen probleem met de cursus werk hebben.

Ambulante Disability Gevolgen

Mensen met een ambulante handicap hebben moeite met beweging en vereisen vaak een hulpmiddel zoals een stok of een rollator. Een persoon met een ambulante handicap kan soms werken te rehabiliteren en ontwikkelen van een ledemaat of loopvermogen, maar het vergt veel van hard werken, kan duur zijn en is niet altijd een optie. Een ambulante handicap kan ook leiden tot cognitieve ontwikkelingsstoornissen, want bovenop verschillend van de rest van de samenleving voelen, kan de persoon nog meer geïsoleerd voelen als gevolg van het niet kunnen om zo veel bewegen en interactie met de samenleving.