Wat zijn de belangrijkste symptomen van zwanger?

Zwangerschap kan een spannende en enigszins beangstigend moment in het leven van een vrouw te zijn. Of je probeert zwanger te worden of vermoedt dat u zwanger bent, zijn er een paar belangrijke symptomen van de zwangerschap op moet letten. Als een vrouw vermoedt dat ze zwanger is, is het belangrijk om haar vermoedens te controleren met een medisch onderzoek door een arts zodat prenatale zorg zo snel mogelijk kan beginnen.

Menstruatie

Een gemist of late termijn is één van de eerste indicatoren van de zwangerschap. Niet alle vrouwen missen de eerste menstruatie cyclus na zwanger te worden, maar de periode kan lichter en korter dan normaal. Lichte bloeden of spotting tussen periodes kan een ander symptoom van zwanger zijn.

Misselijkheid en Hunkeren

In de eerste weken van de zwangerschap, de meeste vrouwen ervaren een of alle van de volgende symptomen: hunkeren naar voedsel, voedselafkeer en misselijkheid met of zonder braken. Sommige vrouwen vinden dat voedsel dat ze gebruiken om liefde te maken hen misselijk, of ze plots de drang om nieuwe combinaties van voedsel te eten. Crackers en kleine slokjes water kan helpen verlichten van misselijkheid geassocieerd met ochtendmisselijkheid.

Gewichtsveranderingen en een opgeblazen gevoel

Lichaam van elke vrouw reageert anders op de zwangerschap, maar onverklaarbare gewichtsveranderingen kan zwangerschap. Een lichte gewichtstoename en maag opgeblazen gevoel zijn vaak voorkomende symptomen van de zwangerschap en kan worden verergerd door voedsel hunkeren. Gewichtsverlies is een ander symptoom van de zwangerschap voor sommige vrouwen. Gewichtsverlies in het begin van de zwangerschap wordt vaak toegeschreven aan misselijkheid en voedselafkeer.

Borst veranderingen

Hormonale veranderingen die gepaard gaan met de zwangerschap zal borst veranderingen veroorzaken. Verhoogde gevoeligheid van de borsten en de grootte zijn veelvoorkomende symptomen in de vroege zwangerschap. Borsten kunnen pijnlijk aanvoelen en de tepels kunnen droog en pijnlijk.

Vermoeidheid en duizeligheid

Als een vrouw het lichaam zich aanpast aan de zwangerschap, vermoeidheid en een verlangen om meer te slapen komt vaak voor. Goed eten en het krijgen van voldoende rust, terwijl hormoon aan te passen is aan te bevelen voor de bestrijding van vermoeidheid. Duizeligheid en zelfs flauwvallen kunnen optreden met een aantal vrouwen. Duizelingen kunnen worden vermeden door het opstaan ​​langzaam vanuit een zittende of liggende houding en het eten van een goed uitgebalanceerd dieet om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden.

Hoofdpijn en stemmingswisselingen

Hoofdpijn zijn vaak in de zwangerschap en kan worden toegeschreven aan hormoon of veranderingen in de bloeddruk. Vrouwen die hebben een harde tijd houden voedsel omlaag vanwege misselijkheid kunnen ook last toegenomen hoofdpijn. Het is belangrijk voor vrouwen die vermoeden dat zij zwanger te controleren met hun arts voordat u pijnstillers tegen hoofdpijn zijn.
Een stijging van de hormonen tijdens de vroege zwangerschap veroorzaakt vaak stemmingswisselingen. De emotionele veranderingen zijn verschillend voor elke vrouw en misschien onverklaarbare verdriet, boosheid, opgetogenheid en zelfs oncontroleerbare huilen tijdens de eerste paar maanden van de zwangerschap te nemen.

Darmen en blaas Changes

Zwangerschap vertraagt ​​de spijsvertering, wat vaak obstipatie. Frequent urineren is een andere belangrijkste symptoom van de zwangerschap. Druk van een groeiende baarmoeder op de blaas kan een vrouw voelen de dringende behoefte om te plassen, en 's avonds laat naar de badkamer zijn niet ongewoon tijdens de vroege zwangerschap.