Wat zijn de behandelingen voor tekenbeten?

Teken zijn insecten voornamelijk in beboste gebieden. Ze kunnen hechten aan je huid op elke plaats op het lichaam, maar als ze eenmaal gehecht geraakt aan je ze gewoonlijk naar warmere, vochtige locaties, zoals het haar, liezen en oksels. Teken vervolgens bevestigd blijven en bijten, soms blijven bloed afnemen voor langere tijd. Ze kunnen leiden tot tal van gezondheidsproblemen, met inbegrip van de verspreiding van ernstige ziekten zoals de ziekte van Lyme.

Verwijder de teek

De eerste stap voor het behandelen van een tekenbeet is de teek. Dit moet onmiddellijk worden gedaan bij het ontdekken van het insect. U hoeft niet om medische hulp te zoeken op dit moment in de meeste gevallen; de teek kan thuis worden verwijderd. U wilt dunne pincet met goede grepen gebruiken ahold van de teek bij de kop te krijgen. Zodra u een goede grip op de kop van de teek, trek hem recht. Gebruik de pincet niet wiebelen helemaal of proberen om het langzaam te verlichten, want je kan afbreken van een deel van de teek en laat het hoofd vastgemaakt aan het lichaam, wat gevaarlijk kan zijn en kan ertoe leiden dat u niet in staat om de gehele verwijderen aankruisen zonder medische interventie.

Als u hulp kunt krijgen

In veel gevallen heb je nodig om medische hulp te zoeken als je een teek hebt verwijderd. Echter, als je de hele teek niet uit kunnen krijgen, u vermoedt dat de kop van de teek is nog steeds verbonden, of de teek kan zijn bevestigd voor meer dan 24 uur voorafgaand aan het verwijderen, dan moet u een arts of antigifcentrum bellen . Als je naar een dokter, antigifcentrum of het ziekenhuis, zal de behandeling is afhankelijk van de situatie. Zij kunnen de teek of behandelen plaats op tekenen van infectie. Als er reden is om te vermoeden dat de teek gedragen ziekte, zoals de ziekte van Lyme, Colorado Tick Fever, Rocky Mountain spotted fever of Tularemia, kunnen artsen bloedonderzoek doen om eventuele ziekte te identificeren. Als een door teken overgedragen ziekte wordt gevonden, zal die ziekte worden behandeld.

Kijk voor symptomen

Zelfs indien geen huiduitslag of irritatie ontwikkelt onmiddellijk kunnen sommige symptomen van door teken overgedragen ziekte niet ontwikkelen enkele weken. Daarom is voor een aantal weken na een tekenbeet, moet u letten op symptomen geassocieerd met meer ernstige ziekte. Symptomen zijn onder meer een uitslag op de plaats van de beet, ademhalingsproblemen, verlammingen, ernstige pijn of zwelling op de plaats van de tekenbeet, zwakte of gebrek aan coördinatie. Als een van deze symptomen zich beginnen voor te komen, moet u onmiddellijk een arts te raadplegen.