Wat zijn de behandelingen voor slijm in de keel?

Slijm in de keel is ongemakkelijk en vervelend. De constante keel-clearing, moeite met ademhalen en regelmatig slikken is een overlast die meestal wordt geassocieerd met allergieën. Keelslijm kan worden gerelateerd aan zowel seizoensgebonden of chronische allergieën, evenals post nasale drip. Er zijn veel verschillende soorten behandelingen die kunnen helpen bij het opruimen van onaangename slijm in de keel. Hieronder zijn een aantal veel voorkomende behandelingen en medicijnen die kunnen worden genomen om te verlichten of zelfs te voorkomen symptomen.

Dieet

Het verbeteren van uw voedingsinname is niet alleen belangrijk in het houden van de rest van je lichaam gezond, maar bepaalde voedingsmiddelen kunnen post-nasal drip, wat leidt tot overmatige keel slijm veroorzaken. Gebakken voedsel en zuivel worden beschouwd als "slijm-vorming," wat betekent dat ze zijn meer vatbaar voor slijm in de keel dan andere voedingsmiddelen vormen. Ook kunt u de keel slijm te voorkomen door het nemen van voldoende vitamine C, E en zink. Het drinken van water is ook van vitaal belang in slijm preventie, dus veel vocht per dag te worden ingenomen.

Luchtbevochtigers

Luchtbevochtigers zijn een goede manier om dunne overmatig slijm veroorzaakt door neusafscheiding helpen. Kortom, een luchtbevochtiger projecten vocht in de lucht, die de slijmvliezen houdt in je sinussen vochtig en gezond. Droge slijmvliezen in de neus kan leiden tot ziekte, wat kan leiden tot neusafscheiding plaatsen. U kunt ook essentiële oliën toe te voegen, zoals eucalyptus aan het water in de luchtbevochtiger om je sinussen te wissen.

Nasale irrigatie

Het opruimen van je sinussen, of nasale irrigatie, is een goede manier om de keel slijm te voorkomen. Neti potten, die vergelijkbaar kijken naar kleine theepotten en kan worden gekocht in een apotheek, worden vaak gebruikt voor breken en verwijder opgebouwde slijm in de sinussen en de keel. De uitloop van de Neti pot is geplaatst in een neusgat, en met je hoofd getipt aan de kant, zal de oplossing ofwel opraken het andere neusgat of langs de achterkant van je keel. Een oplossing van zout water met zuiveringszout wordt over het algemeen de voorkeur voor nasaal irrigatie.

Antihistaminica

U kunt antihistaminica kopen over-the-counter of een arts kan ze voorschrijven voor meer ernstige gevallen. Zij kunnen in pilvorm of in de vorm van een neusspray, die in de neusgaten geplaatst en ingeademd. In principe is deze behandeling verlicht congestie en andere allergische reacties die de histamine die ongemak veroorzaken bij sommige mensen te blokkeren. Deze worden meestal gebruikt als preventieve maatregelen voor mensen met een seizoensgebonden of chronische allergieën.

Expectorantia

Expectorantia worden gebruikt voor het verdunnen van de slijm in de keel of sinussen, waardoor het minder kleverig. Dit maakt hoest productiever, betekent dat er meer slijm zullen verjagen uit de keel. Guaifenesine is de meest gebruikte slijmoplossend, en is te vinden in de populaire medicijnen zoals Mucinex en Tussin DM. Opnieuw wordt verhoogd waterverbruik gestimuleerd bij het nemen van deze geneesmiddelen aangezien het proces van slijm verbreken kan versnellen.

Home Remedies

Een populaire huis remedie voor het verlichten van slijm en neusafscheiding is een lepel honing gemengd met gemberpoeder genomen meerdere keren per dag. Gorgelen met zout water is ook een voorkeur, hoewel dat niet te vaak, omdat je kunt uitdrogen met te veel zout inname moet worden gedaan. Kruidig ​​voedsel zoals chili pepers, wasabi en gerechten met cayennepeper veroorzaken de neus te lopen, dat is een gevolg van het dunner worden van slijm.