Wat zijn de behandelingen voor Sinus pijn?

De sinussen zijn kleine holtes in je hoofd die slijm produceren om neus te wissen. Meestal gevuld met lucht, kan het weefsel in de sinussen zwellen, het opsluiten slijm en lucht in de sinussen en het veroorzaken van pijn en druk. Hoewel de oorzaak moeilijk te bepalen zijn, zijn er verschillende geneesmiddelen, huismiddeltjes en behandelingen sinus pijn.

Antibiotica en Allergie Medicatie

Antibiotica moet alleen gebruikt worden als uw sinus pijn wordt veroorzaakt door een bacteriële infectie. Als u allergieën of astma die niet worden behandeld, kunnen ze sinus pijn veroorzaken. Antihistaminica of allergie shots kunnen worden gebruikt sinussen die door allergenen behandelen.

Decongestiva en steroïden

Orale of nasale decongestiva kan tijdelijk worden gebruikt sinus pijn te verminderen door de hoeveelheid van slijm in de sinussen. Geïnhaleerde steroïden kan verminderen ontsteking in de sinussen, zodat ze normaal kunnen uitlekken.

Chirurgie en pijnstillers

Sinus pijn veroorzaakt door verstopping, zoals poliepen kunnen worden verlicht door een operatie om verstopping te verwijderen en maak uw sinussen groter, zodat ze makkelijker kunnen uitlekken. Pijnstillers zoals paracetamol en ibuprofen kunnen sinus pijn te verminderen.

Home Remedies

Het drinken van de vloeistof die slijm dunner en vermindert sinus verstopping vermindert sinus pijn. Het inademen van stoom verlicht congestie en zwelling. Warm warmte toegepast op je gezicht ontlast. Zoutoplossingen, met behulp van een luchtbevochtiger en het uitspoelen van sinussen met zout water kan sinussen vochtig te houden.

Wat te vermijden

Vermijd allergenen zoals pollen, stof en schimmels die sinus pijn kan veroorzaken. Niet inademen irriterende dampen zoals rook, verf of benzine. Vermijd voedsel dat slijm zoals melk, tarwe, citrusvruchten en vette of gekruid voedsel te verdikken.