Wat zijn de behandelingen voor Sinus Inflammatory Disease & Hoofdpijn?

Sinus hoofdpijn optreden wanneer de benige met lucht gevulde holtes die bekend staat als de sinussen worden verstopt. Congestie treedt meestal tijdens of na een verkoudheid of hooikoorts aanval. Bone verwondingen en neus misvormingen kan ook leiden tot sinus problemen.

Sinus Hoofdpijn Symptomen

Sinus hoofdpijn symptomen onder meer pijn of druk rond de ogen, wangen en voorhoofd. Sommige mensen hebben sinus pijn bij het bukken. De Universiteit van Maryland Medical Center zegt pijn kan erger worden tijdens plotselinge temperatuurswisselingen of eerste ding in de ochtend, omdat slijm verzamelt al de hele nacht.

Sinus Infection

Soms zijn de sinussen ontstoken raken en kan niet weglopen. Deze omgeving een voor bacteri├źn en schimmels groeien, waardoor een sinus infectie. Sinus-infectie symptomen kunnen een milde tot matige koorts, gele of groene loopneus en vermoeidheid.

Het voorkomen

Behandeling van de onderliggende sinus ontsteking is de beste manier om sinus hoofdpijn en infecties te voorkomen. Antihistaminica, decongestiva en kunnen eveneens nuttig zijn.

Andere behandelingen

Als een sinus-infectie aanwezig is, zullen de artsen een antibioticum voorschrijven. Nasale corticosteroïden kunnen ook worden voorgeschreven om de ontsteking te verminderen.

Chirurgie

Als chronische sinusitis niet reageert op medicijnen, chirurgie noodzakelijk zijn. Er zijn verschillende procedures die de sinus opening te vergroten of te verwijderen poliepen of uitlopers van de botten.