Wat zijn de behandelingen voor sinus hoofdpijn?

Er zijn diverse behandelingen voor patiënten van sinus hoofdpijn. De symptomen van een sinus hoofdpijn is een pijnlijke pijn in de sinussen, dat het gebied van het voorhoofd, jukbeenderen en de brug van de neus. Soms kan de pijn zelfs voorkomen in je tanden. Wanneer u bukken, de pijn verergert meestal.
De meest effectieve manier om zich te ontdoen van een sinus hoofdpijn is om de onderliggende sinus-infectie of ontsteking te behandelen.

Medicijnen

Eén behandeling is het gebruik van antibiotica. Voor bacteriële sinusitis, meestal een antibioticum wordt voorgeschreven 10 tot 14 dagen en voldoende te roeien de infectie. Chronische sinusitis, kan de arts 03:57 weken antibiotica voorschrijven. Wanneer de infectie verdwijnt, zal de sinus hoofdpijn verdwijnen. Maar tot dat gebeurt, decongestiva en antihistaminica kunnen ook worden gebruikt om de symptomen te verlichten.

Nasaal irrigatie

Opruimen van de neus is een andere methode om het ongemak van sinus hoofdpijn te verlichten en kan op verschillende wijzen worden uitgevoerd. Een vorm van nasale irrigatie heet kompressen, dat bij aanbrenging op de sinussen, stimuleren de beweging van kleine haartjes in de neusholte, waarbij het slijm los en verwijderen van de sinussen. Extra manieren om duidelijk neusholtes helpen zijn over-the-counter zoutoplossing neussprays, luchtbevochtigers en stoom.
Een neti pot, ook wel een "neus bidet," kan gebruikt worden om slijm uit te wassen van de sinussen. Warm zeewater wordt geplaatst in de kleine pot en je giet het beneden elk neusgat terwijl het kantelen van je hoofd. Volgens een artikel gepubliceerd op de Brown University website, het gebruik van een neti pot voor nasaal irrigatie kan effectiever zijn dan medicijnen te zijn, en als je dat nodig hebt medicijnen, de verbeterde netheid van de sinussen maakt de behandeling effectiever.

Supplementen en Kruiden

Er zijn verschillende supplementen en kruiden die kunnen helpen met sinus hoofdpijn. Ze kunnen helpen bij het verminderen van de ontsteking in de sinussen en ook helpen bij het voorkomen van verkoudheid, die soms leiden tot de infectie. Voorbeelden zijn bromelaïne, quercetine, probiotica, eucalyptus en sinupret. Kruiden en supplementen kunnen bijwerkingen veroorzaken en kan een wisselwerking met medicijnen, dus contact op met uw arts als u ze wilt gebruiken.