Wat zijn de behandelingen voor pijn in de borst na een blessure?

Wat zijn de behandelingen voor pijn in de borst na een blessure?

Borst verwondingen bij zowel mannen als vrouwen kunnen het gevolg zijn van de druk van de gordel tijdens een ongeluk, stomp trauma en repetitieve sportbeweging, zoals tijdens een lange run. Behandeling vereist zowel preventie en zorg.

Verwondingen

Verwondingen aan de borst kan het gevolg zijn van een directe klap van een stomp voorwerp, tepel problemen van wrijving en repetitief trauma van beweging en stuiteren.

Symptomen

Wanneer de borst een schade heeft geleden, de symptomen zijn zwelling, pijn, stevigheid, verkleuring of een harde pijnlijke ring rond de tepel. Kalkafzettingen (borst verkalkingen) kan het gevolg zijn van letsel, maar zal niet opdagen tot een later mammogram.

Self-behandeling

In eerste instantie gebruik maken van ijs massage door het bevriezen van water in een plastic bekertje, scheuren een deel van de kop weg en wrijven stevig over de pijnlijke plaats. Doe dit gedurende 15 minuten, drie of vier keer per dag. Na 48 uur, toe te passen warmte via warmte lampen, verwarming pads, warme douches of zalven. Draag een elastische bandage wikkelen tussen de behandelingen.

Medische behandeling

Als een brok vormen in de borst en niet verdwijnen na een paar weken, een arts raadplegen. Breast verkalkingen die op een mammogram verschijnen, moet verder worden onderzocht, maar ze zijn meestal onschuldig en goedaardig.

Preventie

Draag een sportbeha om ondersteuning te bieden. Draag beschermende kleding voor de borst als er een hoog risico op letsel. Vaseline of zinkoxide tape om tepels voor de inspanning om de wrijving te verminderen verwondingen. Bescherm een ​​gewonde gebied totdat deze volledig is genezen.