Wat zijn de behandelingen voor Moist Desquamatie Na Straling?

Wat zijn de behandelingen voor Moist Desquamatie Na Straling?

Veel veranderingen kunnen optreden om uw lichaam tijdens en na de bestraling, met inbegrip van veranderingen van de huid, zoals vochtige schilfering, of het afpellen van de huid in de schalen. Chemotherapie en bestraling samen veroorzaken een toename van de hoeveelheid vochtige afschilfering bij patiënten. Bepaalde voorzorgsmaatregelen tegen en behandelingen voor vochtige schilfering wordt geadviseerd aan personen die bestraling.

Vermijd blootstelling aan de zon

Direct zonlicht kan meer schade veroorzaken aan uw reeds geïrriteerde huid, dus probeer te vermijden dat tijdens bestraling. Bovendien, medische deskundigen meestal raden het vermijden van direct blootstelling aan de zon gedurende ten minste een jaar na de bestraling. Voorkomen dat de huid nog meer irriteren door alleen lotions, waaronder zonnefilters, voorgeschreven door uw arts.

Voorzichtige Dressing

Vermijd veroorzaken van irritatie van de huid kleding met dressing dat niet kleeft aan de huid, zoals zachte weefsels. Door onderzoek bestuderen natte desquamatie gevallen het National Center for Biotechnology Information vastgesteld dat hydrocolloïd afsluitend verband mensen met natte desquamatie door straling kan helpen. Kortom, dit type dressing vermindert de kans op infectie van de wond, is het gemakkelijk te gebruiken en voorkomt trauma aan de huid bij het verwijderen.

Voorgeschreven behandeling

In sommige gevallen kunnen mensen met vochtige schilfering door straling specifieke behandeling huid vereisen. Tijdens en na de bestraling, artsen en verpleegkundigen zoeken en bijhouden van veranderingen van de huid. Een arts kan bepaalde lotions voorschrijven jeuk verlichten of, afhankelijk van wonden, antibiotica om infecties te voorkomen.

Andere behandelingen

Vermijd het gebruik van parfum of deodorant op delen van de huid veroorzaakt door vochtige schilfering als ze verdere irritatie kunnen veroorzaken. Het beschermen van uw huid de juiste wijze van warmte en stof kunnen ook verdere irritatie van de huid aangetast door vocht schilfering voorkomen. Scheren, samen met het scheren lotion of andere hair-removal methoden worden ontmoedigd tijdens de genezing van vochtige schilfering. Bovendien kunnen middels bandages of andere kleverige tapes verder irriteren de huid. Sommige patiënten met huidaandoeningen na bestraling wordt geadviseerd om het geïrriteerde gebied bloot aan de open lucht. Raadpleeg uw arts voor meer richtlijnen over uw specifieke vochtige schilfering conditie.