Wat zijn de behandelingen voor lage cortisol?

Cortisol is een hormoon geproduceerd door de bijnieren verantwoordelijk voor de regulering van een aantal vitale lichaamsfuncties. Behandelingen voor lage cortisol niveaus te betrekken doorgaans gebruik van cortisol vervangingen.

De Feiten

Lage cortisol levels zijn een teken van een aandoening genaamd bijnierinsufficiëntie, merkt de Nationale Endocriene en Metabole Ziekten Information Service. Bijnier degeneratie resulteert typisch in primaire bijnierschorsinsufficiëntie (ziekte Addisonâ € ™ s), terwijl het ontbreken van bepaalde stoffen die de bijnieren resultaten in secundaire bijnierinsufficiëntie stimuleren.

Glucocorticoïd Vervanging

Cortisol behoort tot een klasse van hormonen genaamd glucocorticoïden, volgens de NEMDIS. Vervanging van lage cortisol meestal gaat orale behandeling met synthetische glucocorticoïden, zoals prednison, dexamethason of hydrocortison.

Doseringen

Artsen kunnen de behandeling met vervangende glucocorticoïden tussen de één en drie keer per dag voor te schrijven, volgens de National Institutes of Health Clinical Dienst. Doseringsfrequentie afhankelijk van het specifieke type glucocorticoïde gebruikt.

Ernstige gevallen

Ernstige gevallen van bijnierinsufficiëntie kan leiden tot potentieel dodelijke symptomen zoals lage bloeddruk en verlies van bewustzijn. De behandeling van deze symptomen bestaat uit IV injecties van synthetische glucocorticoïden en zoutoplossing in combinatie met dextrose, stelt de NEMDIS.

Overwegingen

Bijnierinsufficiëntie kan ook gaan verminderde productie van het hormoon aldosteron, merkt de NEMDIS.