Wat zijn de behandelingen voor Hyperemesis?

Veel zwangere vrouwen hebben last van lichte tot matige misselijkheid en braken tijdens de zwangerschap als gevolg van de snelle veranderingen in de hormonen. Deze "ochtendmisselijkheid" vermindert meestal tegen het einde van de derde maand en veroorzaakt zelden complicaties. Hyperemesis is extreme misselijkheid en braken, dat duurt de hele zwangerschap. Het is een ernstig probleem dat kan leiden tot uitdroging, gewichtsverlies en depressie. Milde gevallen kunnen thuis worden behandeld, maar ernstige gevallen kan ziekenhuisopname noodzakelijk.

Bedrust en IV Fluids

De meest voorkomende behandeling van hyperemesis is bedrust in combinatie met intraveneuze vloeistoffen. Ziekenhuisopname kan noodzakelijk zijn, maar IV vloeistoffen kunnen ook thuis worden toegediend. Dit wordt meestal gedekt door de verzekering en is te verkiezen boven een cyclus van extreme braken, gevolgd door reizen naar de eerste hulp om uitdroging te behandelen. Terwijl bedrust heilzaam kan zijn, is het niet aanbevolen op lange termijn, tenzij het absoluut noodzakelijk is vanwege het risico van spieratrofie. Patiënten worden aangemoedigd om zoveel activiteit als ze kunnen verdragen krijgen.

Geneesmiddel

Artsen de voorkeur aan medicatie voor meer ernstige gevallen behouden vanwege het mogelijke risico voor de zich ontwikkelende foetus. De risico's van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het risico van de aandoening, die kunnen bestaan ​​honger en slechte foetale ontwikkeling. Orale doses kunnen niet effectief zijn als de patiënt regelmatig wordt braken gedurende de dag. Ziekenhuisopname en intraveneuze medicaties nodig zijn. Mogelijke medicijnen zijn onder andere antihistaminica, antireflux drugs, en serotonine antagonisten zoals Zofran.

Sondevoeding

In extreme gevallen kan sondevoeding nodig zijn om ervoor te zorgen zowel moeder als kind krijgen een voldoende hoeveelheid voeding. Sondevoeding wordt gedaan door middel van een buis die loopt in de neus en naar beneden naar de maag. Een percutane endoscopische gastrostomie (PEG) buis kan ook worden gebruikt. Dit soort buizen chirurgisch direct in de maag gebracht door de buikwand. Risico's van sondevoeding zijn onder aspiratie, diarree of constipatie, en congestief hartfalen.

Vitaminen en kruiden

Er zijn veel vitaminen en kruiden die kunnen helpen verlichten van de symptomen van hyperemesis. Een combinatie van vitamine K en C kunnen snelle verlichting van misselijkheid en braken. Zij moeten samen worden genomen op ongeveer hetzelfde tijdstip elke dag. Deze vitaminen kunnen worden toegediend door injectie als de patiënt niet ingedrukt orale supplementen. Ginger is al eeuwenlang gebruikt om te voorkomen en te genezen misselijkheid. Pepermunt, framboos en kamille kan bieden ook opluchting. Raadpleeg altijd uw arts voordat u een nieuwe vitamine of kruid supplement.

Alternatieve therapie

Alternatieve therapieën kunnen worden gebruikt in combinatie met traditionele therapieën. Het stimuleren van acupressuur punten in de pols kan misselijkheid verminderen. Hypnose is ook bewezen effectief door talrijke studies, vooral bij gebruik langs de kant van de conventionele ingrepen. Lichttherapie, massage therapie en traditionele Chinese geneeskunde kan ook verlichting geven. Counseling kan verlichten een deel van de emotionele kwesties in verband met hyperemesis.