Wat zijn de behandelingen voor het verlies van eetlust?

Verlies van eetlust kan iedereen overkomen op elke leeftijd, maar meer in het algemeen van invloed op de ouderen of mensen die erg ziek zijn. Bovendien zullen mensen met eetstoornissen zoals anorexia ontwikkelen ook een verlies van eetlust. Wanneer een persoon heeft niet het verlangen om te eten, kan hij ondervoed raken en gezondheidsproblemen te ontwikkelen. Gewichtsverlies kan dramatisch zijn in sommige gevallen, waardoor persoon te dun en ongezond worden als de aandoening wordt verlengd.

Effecten

Een verlies van eetlust kan negatieve effecten hebben op een persoon. Een persoon kan worden beïnvloed thuis, werk of op school. Voedsel voorziet het lichaam voeding nodig voor energie en herstel van cellen. Wanneer een persoon wordt niet regelmatig tanken het lichaam, kunnen ze moe, traag of prikkelbaar worden. Bovendien kan een verlies van eetlust ook veroorzaken, om vaker slapen en worden onproductief in het dagelijks leven. Gewichtsverlies is waarschijnlijk gebeuren vrij snel ook.

Oorzaken

Veel dingen kunnen bijdragen tot een verlies van eetlust. Een van de meest voorkomende is een virale of bacteriële infectie. Wanneer een persoon ziek is, kan hij last hebben van misselijkheid en geen zin om te eten. Kinderen weigeren vaak voedsel wanneer hun lichaam vecht tegen een ernstige infectie. Depressie is een andere reden waarom iemand een verlies van eetlust. Wanneer een persoon voelt overweldigend verdrietig, kan ze interesse in voedsel helemaal te verliezen. Andere gezondheidsproblemen zoals kanker, systemische lupus erthematosus of reumatoïde artritis kan ook de boosdoener zijn.

Basis behandeling opties

Verschillende behandeling opties zijn beschikbaar voor mensen met een verminderde eetlust. Uw arts moet de reden van uw symptomen te diagnosticeren, om bevelen van de juiste behandeling. Mensen met kanker worden vaak op een voedzame, hoge calorie dieet. Ze worden aangemoedigd om te eten, ongeacht of ze honger hebben of niet. Deze diëten zijn gebaseerd op eiwit als de belangrijkste bouwsteen omdat eiwit helpt voorkomen dat spieratrofie.

Een diëtist werkt meestal met de patiënten te helpen weer hun eetlust en hen aanmoedigen om te eten. In sommige gevallen worden vitaminesupplementen nodig. Patiënten worden aangemoedigd om hun voedsel te kauwen en kiezen hun favoriete voedsel. Sommige voedingsdeskundigen raden het toevoegen van melkpoeder en meer vet aan het dieet om de algehele gezondheid te verbeteren. Als misselijkheid is de belangrijkste oorzaak, kan uw arts een anti-misselijkheid medicatie voorschrijven. Mensen die lijden aan een depressie kan ook nodig zijn om op medicatie of krijgen begeleiding om een ​​normaal leven te herwinnen.

Serieuze behandeling opties

Als een verlies van eetlust is zo ernstig is, kan het leven van een persoon in gevaar. In dit geval kan ernstiger behandelingen nodig. Als een persoon is zo ziek dat hij het vermogen om voedsel te kauwen of slikken niet heeft, kan ziekenhuisopname nodig zijn. Deze persoon kan ook nodig zijn om voedsel te ontvangen van een intraveneuze voedingssonde. Voedsel zoals koolhydraten, eiwitten, vitaminen, mineralen en vetten aan de persoon via een IV lijn. Een andere methode is het eeuwige voeden. Dit type van het voeden gaat injecteren van voedsel en vitaminen door een buis aan de binnenkant van de neus. Deze buis leidt tot de maag of dunne darm.

Waarschuwing

Als u of iemand die je kent is het verliezen van hun eetlust voor een tijdje, kan dit een teken zijn dat er iets ernstiger aan de hand is. Zie een arts meteen, vooral als u extra symptomen zoals bloed in de ontlasting, ernstige misselijkheid of pijn. Vermijd proberen om het probleem op uw eigen behandelen als dit kan leiden tot meer problemen. Dit is nog ernstiger als een kind van die niet eten. Kinderen hebben voedsel nodig om gezond verstand te bouwen en te groeien. Ze zullen weg veel sneller afval van niet eten in vergelijking met een volwassene.