Wat zijn de behandelingen voor het tekort aan kalium?

Wanneer in het lichaam, kalium is een elektrolyt. Het is essentieel in de gezonde functie van cellen en van verschillende functies van het lichaam; het is vooral noodzakelijk voor een goede werking van de zenuwen en spieren. Tekort aan kalium, ook wel bekend als hypokaliëmie, kan hartritmestoornissen, hoge bloeddruk, een storing in de spiervezels, constipatie, vermoeidheid, spierzwakte veroorzaken en kan soms leiden tot verlamming.

Kalium in ons voedsel

Kalium is wijd verspreid is in zo veel van het voedsel dat we eten dat deficiëntie meestal niet optreden als gevolg van een tekort aan kalium in het dieet. Dit betekent echter niet een drastische daling van kalium te nemen om te beginnen te bemoeien met de natuurlijke functie van het lichaam, dus het is belangrijk dat we onder meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan kalium zeker dat we krijgen genoeg kalium dieet te zijn. Volgens het National Institute of Health, deze voedingsmiddelen bevatten bananen, zemelen, spruitjes, muesli, kiwi, sinaasappels, melk, lima bonen, perziken, pindakaas, erwten, bonen en tomaten.

Oorzaken van tekort aan kalium

Er zijn vele dingen die een tekort kan veroorzaken en sommige omvatten behandelingen die nodig zijn voor andere aandoeningen. Deze behandelingen omvatten die diuretica of sommige antibiotica. Als u op een van deze behandelingen is het van belang om kalium in uw normale dieet, tot en met supplementen, indien nodig. Indien de tekortkoming wordt te ernstig uw arts kan aanbevelen het staken deze behandelingen totdat de tekortkoming is verholpen. Andere oorzaken van een tekort zijn diarree, braken, eetstoornissen zoals boulimia, overmatig zweten of bepaalde nierproblemen. Het behandelen van deze problemen kunnen helpen bij het intomen kalium verlies en laat het lichaam om zijn natuurlijke niveau te herstellen.

Putting Kalium terug in uw systeem

Het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan kalium zijn is de beste manier om de natuurlijke kalium terug in je lichaam. Drinken-elektrolyt verrijkte dranken zoals Gatorade of Pedialyte voor baby's en kinderen is ook nuttig voor het aanbrengen van de nodige elektrolyten terug waaronder kalium. Het kan echter noodzakelijk zijn geworden voor uw arts om kalium supplementen voorschrijven om je lichaam weer normaal te krijgen. Dit gebeurt meestal als niveaus tussen 2,5 en 3,5 mEq / L. Het is essentieel dat u uw bloed hebt getest voordat kaliumsupplementen als een overvloed aan kalium kan ook problemen veroorzaken. Gebruik alleen deze supplementen onder de zorg van een arts.
Indien de tekortkoming extreme - 2,5 mEq / L of minder - ziekenhuisopname nodig kan zijn en een IV begon onmiddellijk te kaliumsupplementen intraveneus toedienen. In deze gevallen, vooral als aritmie aanwezig is, hartbewaking is ook gesuggereerd totdat de patiënt gestabiliseerd.