Wat zijn de behandelingen voor het Stevens-Johnson-syndroom?

Wat zijn de behandelingen voor het Stevens-Johnson-syndroom?

Stevens-Johnson-syndroom is een potentieel gevaarlijke huidaandoening die pijnlijke blaren en de dood van je huid veroorzaakt. De aandoening wordt veroorzaakt door een allergische reactie op medicijnen of infecties. Volgens Johns Hopkins Medicine, de aandoening komt het meest voor bij kinderen en jongvolwassenen, maar iedereen de ziekte kan ontwikkelen. Zonder behandeling kan u permanent gezichtsverlies ontwikkelen als de ziekte zich ontwikkelt in je ogen, huid infecties, sepsis, blijvende beschadiging van de huid en schade aan de interne organen.

Oorzaken

Volgens de Mayo Clinic, de belangrijkste factor voor de ontwikkeling van Stevens-Johnson syndroom is het gebruik van bepaalde medicijnen. Dergelijke medicijnen kunnen omvatten NSAID, zoals ibuprofen, anti-jicht medicijnen, zoals allopurinol, penicillines, sulfonamiden, en anti-epileptica. Infecties van ziekten zoals HIV, kan de griep, herpes, tyfus, difterie en hepatitis ook leiden tot de ziekte.

Stoppen Medicijnen

De behandeling van Stevens-Johnson syndroom ziekenhuisopname ongeacht de oorzaak vereist. Als je een medicijn dat je hyper-gevoelig heeft gemaakt hebt genomen, zal uw arts vragen dat u gebruik maken van elke vorm van medicatie te staken. Uw arts zal dan vragen wat de vorige medicijnen die u hebt genomen om te proberen om te bepalen of de ziekte werd veroorzaakt door het gebruik van medicatie.

Ondersteunende zorg

Beschadiging van de huid van Stevens-Johnson kan een verlies van vocht te creëren door je hele lichaam. Ondersteunende zorg vereist aanvulling van verloren fluïda, die gewoonlijk wordt uitgevoerd met een behandeling van fluïda via een maagsonde. Een neussonde wordt geplaatst door je neusgat en gevoed in je maag. Heeft u huidletsels, zullen ze worden beoordeeld en verpleegd. Als je de huid die is gestorven, zal dit de huid worden verwijderd. Een dressing met verdoving zalven zal over de getroffen gebieden worden geplaatst.

Medicijnen

Medicijnen zoals pijnstillers om de pijn te verlichten en antihistaminica om jeuk te verlichten terwijl uw huid geneest, zal worden gegeven. Antibiotica worden ook toegediend aan de ontwikkeling van een infectie. Volgens de Mayo Clinic, kan ook een intraveneuze corticosteroïden, die kunnen helpen verminderen de hersteltijd, alsmede de "ernst van de symptomen." U kunt ook immunoglobuline intraveneus gegeven worden, dat is een medicijn dat de antilichamen die het immuunsysteem bestrijden van Stevens-Johnson kan helpen heeft.

Enten

Als u grote skin verlies als gevolg van de ziekte hebben opgelopen, zal een huidtransplantatie nodig om uw huid te genezen. Voor een huidtransplantatie wordt huid verwijderd uit een deel van uw lichaam, zoals uw dij, en dan bevestigd aan het getroffen gebied. Indien de oorzaak van de ziekte kan worden bepaald, wordt de huid vaak beginnen te groeien met een graft zitten na een paar dagen. Als uw zaak ernstig was, het kan vele maanden duren voordat je wonden beginnen te verbeteren.