Wat zijn de behandelingen voor het secundair bijnier dysfunctie?

Wat zijn de behandelingen voor het secundair bijnier dysfunctie?

Secundaire adrenale dysfunctie, beter bekend als secundaire bijnierinsufficiëntie, is een aandoening waarbij de hypofyse onvoldoende hoeveelheden van adrenocorticotropine hormoon (ACTH). Dit veroorzaakt een tekort in de productie van het hormoon cortisol, dat regelt hoe het lichaam reageert suikers, vetten en eiwitten.

Oorzaken

Oorzaken kunnen onder andere de bevalling met overmatig bloedverlies, hypofyse tumoren, hoofdtrauma, steroïde behandelingen en antidepressiva. Bovendien kunnen sommige soorten bloed infecties en auto-immuunziekten secundaire bijnier dysfunctie veroorzaken.

Steroïden

Cortisol is een soort natuurlijke steroïden en de tekortkomingen in secundaire adrenale dysfunctie wordt behandeld met steroïden zoals hydrocortison. Dit is vervangingsbehandeling en kunnen onbeperkt worden vereist.

Aldosteron

Aldosteron is een hormoon dat gematigden zout en kalium niveaus en kan worden beïnvloed door de bijnier dysfunctie. Deze tekortkoming wordt behandeld door vervanging door fludrocortison en kunnen ook onbeperkt vereist.

Fluïdumvervanging

In extreme situaties kan vloeistof substitutie met een zoutoplossing nodig zijn in evenwicht uit de water / zout balans in het lichaam. Crises kunnen bellen voor vervanging met suiker of steroïden.

Demografie

Volgens de Nationale Endocriene en Metabole Ziekten Information Service, ongeveer één tot vier personen per 100.000 zal een bijnier aandoening ervaren. Ze gelden voor alle leeftijdsgroepen en zowel mannen als vrouwen.