Wat zijn de behandelingen voor het late stadium de ziekte van Lyme gewrichtspijn?

Ziekte van Lyme is een ontstekingsziekte die wordt verspreid door herten tekenbeten. Laat stadium de ziekte van Lyme is een chronische en hardnekkige. Het is ook wel fase 3, of tertiaire ziekte van Lyme.

Symptomen

Laat stadium de ziekte van Lyme (LD) is ernstiger dan vroeg stadium, en het is ook potentieel invaliderende. Symptomen van een te late fase LD kan opduiken weken, maanden of, in sommige gevallen, jaren na een tekenbeet. Enkele symptomen van de late fase LD zijn vermoeidheid, hoofdpijn, slaapstoornissen, chronische artritis, gewrichtsontsteking in de knieën en andere gewrichten en geheugenverlies. Ernstigere symptomen zijn onder meer:
• verminderd bewustzijn
• Verwarring
• Gevoelloosheid en tintelingen
• Abnormale gevoeligheid voor licht

Behandeling & Early Diagnosis

Als LD vroeg wordt gediagnosticeerd, het is behandeld met antibiotica en vrij gemakkelijk te genezen. En meestal, zelfs laat stadium LD effectief worden behandeld. Maar een deel van het probleem met LD is de manier waarop de ziekte vordert of erger, en de manier waarop mensen reageren op de behandeling kan variëren van persoon tot persoon; die kan de behandeling meer uitdagend te maken. Het betekent ook dat sommige mensen kunnen symptomen die blijven hangen voor maanden of zelfs jaren na de behandeling hebben. Ook is het belangrijk op te merken dat in zeldzame gevallen, LD kan permanente schade veroorzaken. De cruciale ding over LD is om behandeling te krijgen direct na te zijn gebeten door een teek; de langere behandeling wordt uitgesteld, kan het erger de ziekte.

Joint Pain & Behandeling laat stadium

Volgens de Centers for Disease Control en Prevention (CDC), na enkele maanden, ongeveer 60 procent van de mensen die geen behandeling krijgen voor de infectie zal beginnen om sporadische aanvallen van artritis, met ernstige gewrichtspijn en zwelling. De grote gewrichten zijn degenen die het vaakst worden getroffen, met name de knieën.
Er zijn drie orale antibiotica die worden aanbevolen om vrijwel behandelen de symptomen van LD, waaronder laat stadium --- doxycycline, amoxicilline en ceftin. Voor pijn in de gewrichten en artritis van laat stadium LD, artsen meestal voorschrijven medicijnen die zwelling en de pijn vermindert. En, indien nodig, kan overtollig vocht worden afgevoerd uit de aangetaste gewrichten.