Wat zijn de behandelingen voor het humaan papillomavirus?

Wat zijn de behandelingen voor het humaan papillomavirus?

Misschien een humaan papillomavirus (HPV) infectie als gevolg van een contractant van meer dan 100 verwante HPVs. Elk individu HPV heeft de mogelijkheid om een ​​afwijking te veroorzaken in het lichaam. Deze soorten afwijkingen kunnen leiden tot wratten, zoals plantaire wratten van de voeten, gewone wratten op handen en genitale wratten; kanker; of letsels van de mond of luchtwegen. Miljoenen mensen zijn besmet met HPV, met de meest voorkomende symptomen zijn wratten. Echter, veel mensen niet eens weten dat ze HPV, omdat de tekenen zijn niet altijd aanwezig. Er is geen behandeling voor HPV, maar er zijn diverse behandelingen om met symptomen.

Genitale Wratten

Behandelingen voor genitale wratten kunnen bestaan ​​uit het voorschrijven van medicijnen Aldara en Condylox. Beide zijn medicinale crèmes. Aldara helpt je immuunsysteem vechten tegen de HPV-infectie, terwijl Condylox helpt om de genitale wrat weefsel te vernietigen. U kunt ook de genitale wratten verwijderd ofwel operatief of met een laser. Het bevriezen van de wratten met vloeibare stikstof is de meest voorkomende vorm van behandeling. Trichloorazijnzuur kan gebruikt worden in het kantoor van een arts, te branden uit de wratten. Houd er rekening mee dat zelfs als het genitale wratten zijn verwijderd, uw lichaam bevat nog steeds het virus, dat de ziekte nog te verspreiden naar elke seksuele partner betekent.

Premaligne laesies

In de meeste gevallen, premaligne genitale laesies kunnen zelfs worden behandeld. Bij vrouwen deze laesies hebben de neiging te verdwijnen op hun eigen. Echter, als voorzorgsmaatregel, is het belangrijk om regelmatig een uitstrijkje te ontvangen om ervoor te zorgen dat de letsels zijn verdwenen. Als ze niet weg te gaan op hun eigen, kan het premaligne laesies kwaadaardig worden. Behandelingen te verwijderen premaligne laesies omvatten chirurgie, laser chirurgie, cryotherapie (het bevriezen van de laesies) en elektrocauterisatie (branden ze af).

Andere Wratten

Behandeling van andere wratten, zoals plantar of gewone wratten, variëren. Salicylzuur kan worden gebruikt om een ​​wrat te verwijderen. Echter, verwijdert slechts de wrat een laag tegelijk. Aldara, de zalf kan ook worden gebruikt. Andere behandelingen kunnen bestaan ​​uit cryotherapie, chirurgie en laser verwijderen. Soms kan de wratten weg te gaan op hun eigen.

Op zoek naar hulp

Veel HPV-infecties zal zich niet ontwikkelen tot kanker. Het is nog steeds belangrijk, maar, om medische hulp te zoeken indien vaginale infecties wordt een probleem of als u begint met veranderingen in je menstruele cyclus, zoals zware bloeden, of bloeden tussen periodes te ervaren. Deze symptomen zijn geassocieerd met baarmoederhalskanker. Als u merkt dat genitale wratten, of laesies op de neus, de tong of de binnenkant van de mond, een arts raadplegen. Wratten kunnen ook verschijnen op de handen, vingers, voeten, gezicht, nek, ellebogen, polsen en knieën.

Oorzaken en risico's

Het krijgen van een HPV-infectie kan alleen plaatsvinden door genitaal of oraal contact, of wanneer het virus komt binnen via de blootgestelde huid (zoals snijwonden en schaafwonden). In sommige gevallen kan een moeder die is geïnfecteerd met het virus van de ziekte over op haar kind als het kind wordt geleverd. De seksueel actiever je bent, hoe meer kans op het krijgen van HPV. Het hebben van een gecompromitteerd immuunsysteem, zoals gebeurt met HIV / AIDS, kan ook het verhogen van uw risico. Sommige onderzoeken suggereren dat jonge vrouwen zijn biologisch meer kwetsbaar voor het virus dan andere groepen. In feite, seksueel actieve vrouwen onder de leeftijd van 25 is de groep meestal gediagnosticeerd met de ziekte.

Het voorkomen

Vrouwen kunnen hun kans op het krijgen van HPV door het verkrijgen van een vaccin bekend als Gardasil verlagen. Het beste is om de vaccinatie te ontvangen voordat hij seksueel actief, en Gardasil beschermt alleen tegen HPV typen dat een vrouw niet in contact is gekomen met al. Door het beschermen tegen HPV infectie, kan Gardasil ook helpen voorkomen baarmoederhalskanker. Als je al seksueel actief zijn, gebruik maken van een latex condoom om je kansen verminderen van steeds blootgesteld aan seksueel overdraagbare ziekten, met inbegrip van HPV.

Als je gewone wratten op je handen of elders, laat ze niet halen, omdat dit de infectie verspreid kan maken. U kunt plantar wratten (wratten op de voeten) in toom te houden door het houden van uw voeten schoon, en het dragen van schoenen in openbare gelegenheden zoals zwembaden.