Wat zijn de behandelingen voor het Epstein Barr?

Epstein-Barr Virus (EBV) is een herpesvirus dat geen ziekte veroorzaakt of alleen leidt tot zeer milde symptomen. Vaak milde symptomen niet algemeen erkend worden door EBV. Wanneer EBV veroorzaakt ziekte, zijn er geen specifieke behandeling, waardoor het virus zelf niet medisch kan worden gericht. Echter een aantal stappen kunnen worden ondernomen om de symptomen te verlichten.

Subklinische Cases

Infectie met het Epstein-Barr virus niet altijd behandeling. Volgens Merck, hebben 95 procent van de mensen blootgesteld aan EBV tegen de tijd dat ze volwassen en meestal geen symptomen. De Mayo Clinic meldt verder dat mensen die zijn blootgesteld aan het virus immuun voor het leven geworden.

Antivirale middelen

EBV is een virus van de familie Herpesviridae; dit dezelfde familie van virussen is verantwoordelijk voor aandoeningen zoals orale en genitale herpes evenals waterpokken en gordelroos. Deze vormen van herpes virus goed reageren op behandeling met een groep van antivirale middelen zoals acyclovir, valaciclovir en famciclovir.

Echter, Edward Gershburg en Joseph S. Pagano van de Lineberger Comprehensive Cancer Center melden dat EBV niet reageert op de behandeling met deze geneesmiddelen. Specifiek zijn deze middelen is aangetoond dat EBV controleren in het laboratorium, maar niet in uitbraak van mensen geïnfecteerd met EBV.

Klierkoorts

Mensen die zijn blootgesteld aan EBV soms scheiden het virus in het speeksel, ook als zij zelf geen symptomen. Aanbestedende EBV op deze manier tijdens de jonge volwassenheid kan leiden tot de ziekte van Pfeiffer, die volgens Merck, veroorzaakt symptomen zoals ernstige vermoeidheid, koorts, gezwollen lymfeklieren en een zere keel.

De behandeling van mononucleosis richt symptomen en omvat pijnstillers en niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen; Dit behandelplan richt pijn en koorts, volgens Merck. Merck merkt ook op dat activiteiten de milt, die vaak wordt gezwollen in mononucleosis kunnen beschadigen, worden vermeden.

Andere effecten

Een Epstein-Barr infectie kan leiden tot een aantal andere voorwaarden, vooral bij mensen met een verzwakt immuunsysteem, zoals in gevallen van gevorderde HIV-ziekte. De meeste van deze kankers, waaronder Burkitt's lymfomen en CNS en nasofaryngeale carcinomen. EBV draagt ​​ook bij aan leukoplakie, een orale aandoening gevonden in mensen met hiv behaard. De behandeling van deze aandoeningen is afhankelijk van het immuunsysteem gezondheid van de patiënten, zoals sommige kankerbehandelingen zoals chemotherapie en bestraling kan leiden tot verdere beschadiging van het immuunsysteem.

Mogelijke behandelingen

Volgens Gershburg en Pagano, kan nieuw onderzoek leiden tot betere behandelingen voor aandoeningen die verband houden met EBV. Dit omvat het vinden van manieren om de virale lytische cyclus, die zou vernietigen geïnfecteerde cellen, en zoeken naar nieuwe antivirale middelen stimuleren.