Wat zijn de behandelingen voor het drinken van Ocean Water?

U kunt niet drinken oceaanwater vanwege het hoge zoutgehalte. Het drinken van zeewater zal je uitgedroogd te maken, want het kost meer water voor je lichaam om het zout te verwerken dan je lichaam beschikbaar heeft. Maar met zo veel water uit de oceaan in de wereld, je zou kunnen afvragen of het mogelijk is om dit zoute spul drinkbaar te maken.

Nodig hebben

Het antwoord is "ja". Er zijn manieren om zout water te zetten in de zoetwater mensen nodig hebben om elke dag te drinken om te overleven. Het proces wordt ontzilting en wordt vaak gebruikt in plaatsen in de wereld waar er een beperkte voorraad voor drinkwater maar een overvloedige toevoer van oceaanwater. Hoewel, in het algemeen, de meeste mensen in de Verenigde Staten hebben toegang tot tal van geschikte drinkwater, als de bevolking groeit, zal ook de behoefte aan meer zoet water.

Thermische Destillatie

In feite, in veel droge gebieden is er een kritische behoefte aan drinkwater. Daardoor worden veel landen onderzoeken de ontwikkeling ontziltingsinstallaties die worden aangedreven door hernieuwbare energiebronnen. Een daarvan is zonne ontzilting, een vergelijkbaar proces wat de natuur doet om regen, de belangrijkste bron van vers water op de aarde produceren.

Werkelijk alle momenteel beschikbare man-made systemen van distillatie zijn alleen kleinere schaal duplicaten van 's werelds natuurlijke zonne-ontzilting proces. In de natuur, de zon zorgt ervoor dat water verdampt uit rivieren, meren en oceanen. Deze waterdamp komt dan in contact met koelere lucht, waardoor het recondense en vorm dauw of regen. Door het gebruik van alternatieve bronnen van verwarming en koeling, heeft de mens in staat om dit proces kunstmatig dupliceren geweest. In principe mensen gebruiken een vorm van destillatie om zeewater te verwarmen en dan condenseren en vastleggen van de stoom.

Omgekeerde Osmose

Samen met thermische distillatie, een veelbelovende methode zeewaterontzilting is omgekeerde osmose. Dit membraan techniek behandelt zeewater door coagulatie en filtratie deeltjes in suspensie te elimineren. Vervolgens wordt het water gedwongen door rekken van semi-permeabele membranen.

Terwijl het proces is milieuvriendelijk, omgekeerde osmose is duur. Het kan kosten zo veel als $ 1000 per acre-voet naar water te ontzilten, in tegenstelling tot de ongeveer $ 200 per acre-voet het kost om water te leveren door middel van de huidige methoden. Echter, naarmate de technologie verbetert en de vraag toeneemt, worden de kosten naar verwachting meer redelijke geworden, waardoor deze methode van het omzetten van de oceaan water in drinkwater meer betaalbaar.

Statistiek

Meer than12,000 ontziltingsinstallaties opereren in ongeveer 120 landen wereldwijd. Deze planten produceren ongeveer 14 miljoen liter per dag van zoetwater, maar dat komt neer op minder dan 1 procent van de totale behoefte aan water in de wereld. Landen in het Midden-Oosten gebruikt ongeveer 70 procent van deze ontzilt water, terwijl Noord-Afrika gebruikt ongeveer 6 procent en de Verenigde Staten verbruikt ongeveer 6,5 procent. De thermische distillatiemethode ongeveer tweederde van de wereld ontzilt water te produceren; de andere een derde wordt geproduceerd met behulp van omgekeerde osmose.