Wat zijn de behandelingen voor een vergrote prostaat?

Volgens de National Institutes of Health, zal meer dan de helft van alle mensen de symptomen van een vergrote prostaat door leeftijd van 60 jaar Het risico op het ontwikkelen van een vergrote prostaat neemt toe met de leeftijd te tonen. Veel voorkomende symptomen van een vergrote prostaat zijn onder incontinentie, het onvermogen om helemaal leeg de blaas, een dringende behoefte om te plassen en pijn. Het type gebruikte behandeling van een vergrote prostaat afhankelijk van hoe groot de prostaat is gegroeid en het risico op complicaties.

Medicijnen

Voor milde tot matige prostaatproblemen, kan medicatie worden voorgeschreven. Alfa-blokkers zijn een groep geneesmiddelen die prostate spieren te ontspannen. Alfablokkers vaak verlichten de symptomen binnen een paar dagen na aanvang van de behandeling. Hormoon-remmers, zoals finasteride en dutasteride, helpen krimpen de prostaat door het verlagen van de hormoonspiegels. Als een vergrote prostaat ontstoken is geworden, kunnen antibiotica worden voorgeschreven.

Warmtebehandelingen

Transurethrale naald ablatie en transurethrale microgolf therapie zijn behandelingen die warmte gebruiken om een ​​deel van een vergrote prostaat te vernietigen. Beide procedures zijn minder invasief dan de traditionele operatie en kan worden gedaan op een poliklinische basis. Transurethrale naald ablatie maakt gebruik van radiogolven om warmte te produceren, en transurethrale microgolf therapie maakt gebruik van een magnetron warmte proces.

TURP Chirurgie

Voor zeer grote prostaat, kan een operatie worden aanbevolen. De meest voorkomende vorm van chirurgie gedaan voor een vergrote prostaat is transurethrale resectie van de prostaat (TURP). Een TURP procedure wordt uitgevoerd in een ziekenhuis en omvat het verwijderen van delen van de prostaat met speciaal gereedschap ingebracht via de urethra. Patiënten in het ziekenhuis blijven voor maximaal drie dagen na TURP operatie, en sommige mannen kunnen ervaren verminderde seksuele functie en incontinentie problemen voor maximaal een jaar na de operatie.

Open Chirurgie

Open prostatectomie voor vergrote prostaat wordt zelden gedaan deze dagen. Indien prostaat extreem groot of beschadigen omliggende organen kan open chirurgie nodig zijn. Een open prostatectomie kan gedeeltelijke of volledige verwijdering van de prostaat omvatten. Open chirurgie en TURP procedures hebben dezelfde bijwerkingen, maar de bijwerkingen kunnen ernstiger of langer durende met open chirurgie zijn.

Laser Surgery

Laser chirurgie is minder invasief dan TURP of open chirurgie en kan een overnachting in het ziekenhuis nodig. In sommige gevallen, kan laserbehandeling worden uitgevoerd op een poliklinische basis. In laserchirurgie wordt een dunne scope ingebracht in de urethra en een laser is gericht op gedeelten van de prostaat, doeltreffend verdampen het weefsel. De hersteltijd voor laserbehandeling meestal veel sneller dan andere operaties.

Lifestyle Behandelingen

Voor vergrote prostaat met minder symptomen, kan een afwachtend beleid worden aanbevolen. Deze aanpak houdt toezicht veranderingen in de prostaat en het maken van veranderingen in levensstijl die de symptomen kunnen verbeteren. Personen met prostaatvergrotingssymptomen moeten grote hoeveelheden vloeistof te voorkomen in een korte tijd en beperken hun cafeïne en alcohol. Men moet het toilet moet gebruiken, zodra ze de drang om te plassen en nemen de fysieke activiteit in hun routine. Een arts kan aanbevelen een persoon stopt met het innemen antihistaminica als de medicatie kunnen de symptomen verergeren.