Wat zijn de behandelingen voor een Opium verslaving?

Wat zijn de behandelingen voor een Opium verslaving?

Opium is een zeer verslavend verdovend middel afgeleid van de zaaddozen van de papaver bloemen. Het kan worden gegeten, gerookt of geïnjecteerd. Opium schept een tolerantie in de gebruiker, wat betekent dat hij moet steeds meer gebruiken om hetzelfde effect te krijgen. Opium terugtrekking is pijnlijk, en verslaafden gebruiken vaak meer opium om de pijn te vermijden. Vergeleken met andere opiaten zoals heroïne en codeïne, opium de ruwste en minst krachtige, maar als andere opiaat verslaving, opiumverslaving uiterst moeilijk te overwinnen en vergt bijna altijd professionele interventie.

Ontgifting

De eerste fase van het overwinnen opiumverslaving is ontgifting, waardoor het lichaam te bevrijden van het geneesmiddel en de fysieke afhankelijkheid van de drug. Idealiter wordt zo snel mogelijk uitgevoerd, hoewel het proces duurt vaak meerdere dagen. De verslaafde kan rillingen, hallucinaties, slapeloosheid, diarree en braken, of spierspasmen en fysieke pijn ervaren. Soms methadon wordt gebruikt voor de terugtrekking systemen behandelen, maar methadon zelf is zeer verslavend dus het wordt alleen gebruikt in extreme gevallen.

Twaalf-stappen programma's

Zelfs na de lichamelijke verslaving is gepasseerd, een sterke psychische afhankelijkheid blijft. Herstellende opium verslaafden in behandeling centra ondergaan intense begeleiding voor maximaal drie maanden. 12-stappen programma's gebruikt waar verslaafden werken samen in een groep te praten over het overwinnen van hun verslavingen en problemen ze hebben te maken met hun leven als nuchtere mensen.

Therapie

Counseling kan ook gepaard gaan met enige vorm van één-op-één therapie, zoals cognitieve gedragstherapie, het onderwijs, waar de patiënten leren om hun verslavende patronen te veranderen. Deze vorm van therapie veronderstelt dat overlast veroorzaakt door denken de patiënt eerder dan zijn externe omstandigheden. De therapeut probeert de patiënt nieuwe manieren om stress en oude problemen benaderen leren. Verslaafden stellen hun toekomstige doelen en therapeuten hen helpen manieren om hen te bereiken vinden.

Langdurige ondersteuning

Veel opium verslaafden moeten extra hulp krijgen van hun leven weer bij elkaar. Sommigen hebben behoefte aan meer opleiding of training en certificering in een vak, zodat ze een baan kunnen vinden, terwijl andere juridische problemen die ze niet kunnen uitzoeken op hun eigen kunnen hebben. Succesvolle behandeling van opium verslaving betekent het ondersteunen van lange termijn soberheid. De verslaafde moet het gevoel de controle over zijn leven, niet overweldigd door dingen die hij niet kan doen. 12-stappen programma's bieden ook ondersteuning op lange termijn om de verslaafde te helpen wanneer hij zich bevindt in een omgeving vergelijkbaar met toen hij werd gebruikt, of onmiddellijk ingrijpen wanneer hij voelt de drang om opnieuw te gebruiken.

Drug Therapy

Sommige artsen voorschrijven medicijnen zoals naltrexon die zijn bedoeld om kansen op een terugval van de patiënt verlagen. Deze behandeling wordt vaker gebruikt bij verslaafden die een terugval hebben ervaren in het verleden. Antidepressiva kan ook worden gebruikt als onderdeel van langdurige behandeling van verslaving. Voor sommige patiënten kan de bestaande problemen met een depressie te hebben toegebracht aan de verslaving in de eerste plaats te ontwikkelen, terwijl andere patiënten te helpen overwinnen van de extreme angst van het leven zonder drugs voor de eerste keer kan het nodig zijn.