Wat zijn de behandelingen voor een beknelde zenuw in de schouder?

Wat zijn de behandelingen voor een beknelde zenuw in de schouder?

Een beknelde zenuw in de schouder veroorzaakt extreme pijn en ongemak. De spieren, botten, kraakbeen, pezen en weefsels rondom de zenuw worden drukken op de zenuw druk uitoefenen en de "geknepen" gevoel. Het is belangrijk om passende medische zorg te voorkomen of verminderen permanente schade aan de zenuwen te zoeken.

Wat is een Pinched Schouder Nerve?

Typisch, de toestand ontstaat wanneer er te veel druk wordt uitgeoefend op de schouder zenuw door het omringende weefsel, zoals kraakbeen, pezen, beenderen en spieren. Symptomen zijn onder meer spierzwakte, gevoelloosheid, pijn en een tintelend gevoel dat straalt langs de schouders en in de nek of rug. Terwijl geknepen zenuwen kan overal in het lichaam, ze het meest beïnvloeden de nek, schouders en onderrug.

Oorzaken

Zenuwen kunnen "geknepen" worden tijdens zware fysieke activiteit, zoals hardlopen, joggen of gewichtheffen. Het probleem kan ook het gevolg zijn van een slechte houding, dat weefsel rondom het lef om "push" in de zenuw veroorzaakt. Bij obese mensen, kan de enorme massa van overmatig weefsel rondom een ​​zenuw de oorzaak zijn. Het probleem zou kunnen worden verankerd in een ander medisch probleem, zoals een hernia discus van de wervelkolom.

Symptomen en diagnose

Patiënten vaak verslag verminderd gevoel in de schouder spieren rond de zenuw of zenuwen aangetast. Aangezien de zenuwen regelen verschillende spieren, kan het knijpen tinteling van de arm, elleboog en handen veroorzaken. Patiënten kunnen ook doof of tintelend gevoel ervaren in de schouder, spiertrekkingen of een "spelden en naalden" gevoel dat straalt langs de schouders. Zwelling optreedt in zeldzame gevallen.

Artsen kunnen het algemeen diagnosticeren beknelde schouder zenuwen in één afspraak. Zij zullen de medische geschiedenis van de patiënt en de recente fysieke activiteit te herzien; vragen over de specifieke locatie en de sensatie van de pijn; en zet de patiënt door middel van verschillende arm- en beenbewegingen. In ernstige gevallen kan de patiënt een MRI of bloedtesten ondergaan om eventuele onderliggende aandoeningen.

Behandeling

In het algemeen zal een beknelde zenuw te herstellen binnen een week als de patiënt rust en volgt eenvoudige voorzorgsmaatregelen, zoals het onthouden van lichaamsbeweging en elke inspannende activiteit die de omliggende schouderspieren kunnen benadrukken. Patiënten moeten slapen op hun rug. Als ze niet, ze moeten een kussen te plaatsen onder hun buik te helpen hun rug recht. Uw zorgverzekeraar kan u adviseren een over-the-counter pijnstiller te nemen zoals ibuprofen of paracetamol, of als de pijn significant kunnen ze een sterkere, recept pijnstiller voorschrijven.

Behandeling voor ernstige gevallen

In ernstige gevallen van geknepen schouder zenuwen, kan de pijn ondraaglijk en zelfs invaliderend zijn. Als pijnklachten niet binnen een paar dagen heb verdwijnen, moeten patiënten een arts raadplegen. De arts kan een sterkere pijnstillers voorschrijven en misschien suggereren fysiotherapie of massage te versterken en verlengen van de schouderspieren. Chirurgie is een laatste redmiddel.