Wat zijn de behandelingen voor de ziekte lupus?

Lupus is een auto-immuunziekte gekenmerkt door chronische, bodywide ontsteking. Ontsteking treft voornamelijk gewrichten en verschillende organen. Tot voor kort, de prognose voor lupus was niet goed; kan echter huidige medicatie effectief behandelen, maar niet genezen, lupus.

Corticosteroïden

Corticosteroïden zijn krachtige anti-inflammatoire geneesmiddelen gebruikt om een ​​verscheidenheid van lupus symptomen, gewoonlijk slechts gedurende korte tijd te behandelen. Lopende gebruik kan leiden tot veel ernstige bijwerkingen.

NSAID's

NSAIDs zijn niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen. Deze omvatten aspirine en ibuprofen, en ze kunnen worden verkregen recept sterkte voor lupus behandelingen. Hoewel NSAID bijwerkingen, zijn ze over het algemeen minder streng dan in geval van corticosteroïden.

Antimalarial Medicijnen

Er is geen verband tussen lupus en malaria, maar farmaceutica voor de laatste zijn effectief in het verminderen van de symptomen en flare-ups van lupus bewezen. Plaquenil is de meest voorkomende antimalariageneesmiddel op deze manier.

Immunosuppressiva

Lupus ziekte zorgt ervoor dat het immuunsysteem van het lichaam om zijn organen en weefsels aan te vallen. Medicijnen die het immuunsysteem functies zoals azathioprine en cyclofosfamide remmen, kunnen derhalve worden gebruikt voor de behandeling van lupus. Deze medicijnen kunnen ernstige bijwerkingen hebben.

Stamceltransplantatie

Uitgebreid onderzoek is momenteel aan de gang voor het gebruik van stamceltransplantaties naar immuunsystemen lupus patiënten te behandelen weer op te bouwen en mogelijk genezen van de ziekte. Voor nu, focus ligt op lupus gevallen met een hoge kans op overlijden.