Wat zijn de behandelingen voor de witte vlekken op de tong?

Witte vlekken op de tong worden gewoonlijk geassocieerd met orale (mond) spruw, leukoplakie en orale lichen planus, drie verschillende orale ziekten die verschillende oorzaken hebben. Spruw wordt gewoonlijk veroorzaakt door een overproductie van candida albicans in de mond en kan op de tong, wangen wanden, het dak van de mond of in de keel. Leukoplakie verschijnt meestal bij mensen die gebruik maken van pruimtabak en kan kwaadaardig zijn. Orale lichen planus doorgaans minder ernstig en kan worden veroorzaakt door slechte mondhygiëne, tabaksgebruik of overmatig alcoholgebruik.

Identificatie

Voordat de behandeling wordt toegediend, moeten mensen met witte vlekken op hun tong hebben hun arts of tandarts te onderzoeken hen voor een juiste diagnose. Volgens Mayoclinic.com, verschijnt spruw meestal als 'romig witte laesies op je tong. " Deze letsels hebben vaak een kwark-achtige uitstraling en kan bloeden wanneer gewreven. Echter, deze witte vlekken worden afgeschraapt, anders dan die door leukoplakie of orale lichen planus weergegeven, kan de laatste van die produceren lacey witte vlekken op de tong.

Overwegingen

Soms witte vlekken op de tong van leukoplakie of orale lichen planus zullen verdwijnen als u stopt met het drinken van alcohol (voor orale lichen planus) of het gebruik van tabak. Maar aangezien spruw wordt veroorzaakt door een teveel aan candida albicans, kan het vaak weer verschijnen ondanks pogingen om gewoon afkrabben de tong. Sommige alternatieve artsen geloven dat slechte voeding, stress, een overmatig gebruik van antibiotica, corticosteroïden of de pil kan candida overgroei aansporen. Daarom kan een aangepast dieet nodig zijn om volledig uit te roeien witte vlekken veroorzaakt door spruw.

Soorten medische behandeling

Leukoplakie kan vanzelf verdwijnen of je kan een tandarts nodig hebt om het te verwijderen. Orale lichen planus wordt meestal behandeld met mondwater, medicijnen die het immuunsysteem onderdrukken of corticosteroïden. In gevallen van spruw, zijn anti-schimmel zuigtabletten of vloeibare medicijnen gewoonlijk voorgeschreven voor het elimineren van de candida schimmel probleem. Volgens huisarts Dr. John Pillinger in zijn Netdoctor.com.uk artikel, kunnen voorbeelden van medicijnen voor spruw omvatten nystatine, amfotericine (bijv Fungilin zuigtabletten) of miconazol (bijvoorbeeld Daktarin orale gel).

Effecten van veranderingen in het dieet

Mensen met witte vlekken op hun tong als gevolg van orale lichen planus kan soms meer dan hun toestand door het elimineren van kruidig ​​voedsel. Mensen met spruw worden soms op een candida verminderen dieet dat bepaalde-candida producerende voedingsmiddelen elimineert. Zodra spruw onderscheidt het, is candida verondersteld om sneller vermenigvuldigen als je eet te veel suiker of gluten (een eiwit dat voorkomt in tarwe). Voedingsmiddelen die deze ingrediënten bevatten, kunnen worden verkort of verwijderd voor een tijdje totdat je spruw overwinnen.

Time Frame

Er is geen vaste termijn voor het elimineren van de drie belangrijkste ziekten die witte vlekken op de tong veroorzaken. Degenen die hun probleem correct te identificeren en een behandeling ondergaan zijn meer geneigd om sneller te herstellen.