Wat zijn de behandelingen voor de vogelgriep?

Wat zijn de behandelingen voor de vogelgriep?

"Vogelgriep" of vogelgriep, is een vorm van influenza A, dat in de eerste plaats treft vogels, maar honderden menselijke besmettingen zijn gemeld sinds 1997 De meerderheid van de influenza A-infecties die zich voordoen bij de mens zijn het gevolg van direct contact met besmet pluimvee of verontreinigde oppervlakken. Symptomen van de vogelgriep variëren van milde omstandigheden, met inbegrip van conjunctivitis en misselijkheid tot meer ernstige symptomen, met inbegrip van de bovenste luchtwegen problemen en de dood. Behandeling van influenza A omvat in het algemeen vaccinatie, isolatie en voorkoming van de ziekte op andere patiënten.

Geschiedenis

Terwijl wetenschappers hebben geweten over de vogelgriep bij vogels meer dan 50 jaar, de eerste bekende menselijke besmetting voorgedaan in 1997 Sinds 2003 hebben meer dan 400 mensen de vogelgriep gecontracteerd en meer dan 261 mensen zijn gestorven aan de ziekte. De meerderheid van de sterfgevallen waren geconcentreerd in Azië, met 115 bevestigde doden in Indonesië, 56 in Vietnam en 25 in China. Meer dan 40 landen hebben menselijke besmetting met influenza A. bevestigd

Symptomen

Symptomen van de vogel griep variëren van meer milde omstandigheden (met inbegrip van ooginfecties en conjunctivitis), om griepsymptomen (koorts, hoesten, keelpijn en spierpijn) tot meer ernstige respiratoire symptomen (zoals longontsteking, acute respiratory distress en virale longontsteking). Veel aangetaste patiënten hebben ook gemeld misselijkheid, diarree, braken en neurologische veranderingen.

Voorzorgsmaatregelen

Reizigers-influenza getroffen landen een bezoek aan moet eenvoudige voorzorgsmaatregelen nemen om hun gezondheid te beschermen. Goede hygiëne, zoals handen wassen voor en na de maaltijd, is belangrijk. Je moet opsluiting te voorkomen in de openbare ruimte - metro's, treinen en vliegtuigen - wanneer in gebieden met een hoge influenza-activiteit. Elk contact met vogels moet worden beperkt, en jassen, mondkapjes en handschoenen moeten worden gedragen ten alle tijden om de verspreiding van de ziekte van dier op mens te voorkomen.

Behandelingen

Vaccinaties zijn geproduceerd om te helpen bij de bestrijding van de verspreiding van influenza A, maar omdat er zo veel stammen van het virus, vaccinaties zijn niet altijd effectief of betrouwbaar. Patiënten die hebben gereisd naar een land met aviaire influenza-activiteit en worden opgenomen in het ziekenhuis met een ernstige ziekte van de luchtwegen niet meer dan 10 dagen later moet worden beheerd met behulp van isolatie voorzorgsmaatregelen, die zorgvuldige handhygiëne, het gebruik van handschoenen en jassen tijdens alle contact met de patiënt en een veiligheidsbril is inclusief wanneer binnen 3 voeten van de patiënt. Deze voorzorgsmaatregelen moeten blijven gedurende twee weken na de eerste diagnose wordt vastgesteld of de patiënt is hersteld van de ziekte.

Misvattingen

Influenza A wordt niet verspreid door het consumeren van producten gemaakt met vogels of varkens ingrediënten. Het virus kan aeroob verspreiden; Dergelijke gevallen zijn zeldzaam en wetenschappers hebben nog niet aangegeven welke voorwaarden voor dit kenmerk. Hoewel het virus algemeen verspreid aan kippen en ander gevogelte, het in staat is verspreiding naar alle dieren en is eveneens aan dragers, zoals varkens en mensen gastheer.