Wat zijn de behandelingen voor Cystic nodulaire acne?

Cystic nodulaire acne is een ernstige vorm van acne die resulteert in grote laesies of cysten die niet mogen over topische of over-the-counter acne medicijnen. Cystic nodulaire acne moeten worden geëvalueerd door een dermatoloog om de beste behandeling voor elke individuele bepalen.

Isotretinoïne

Isotretinoïne is een retinoïde dat olieproductie en ontsteking vermindert. Isotretinoïne is oraal in te nemen gedurende enkele weken of maanden tot de acne is verdwenen.

Corticosteroïden

Corticosteroïd-injecties kunnen worden voorgeschreven om cystic acne te behandelen. De oplossing wordt direct geïnjecteerd in een cyste verminderen ontsteking, genezing te bevorderen en verminderen de kans op het ontwikkelen littekens.

Antibiotica

Antibiotica kunnen worden voorgeschreven om acne-veroorzakende bacteriën. De antibiotica worden oraal ingenomen en worden meestal gebruikt in combinatie met andere acne fighting geneesmiddelen zoals retinoid behandelingen.

Excisie

Voor grote of aanhoudende cysten die niet reageren op medicatie, een arts kan weglopen of verwijderen cysten de follikel of porie deblokkeren en genezing te bevorderen. Deze procedure wordt uitgevoerd in een arts of kantoor dermatoloog.

Thuiszorg

Personen die lijden aan cystic nodulaire acne dient tweemaal daags te wassen met een milde antibacteriële zeep en vermijd hard schrobben. Cysten mag niet worden afgevoerd thuis, als deze acne kan verergeren en leiden tot littekens.