Wat zijn de behandelingen voor constipatie bij kinderen?

Wat zijn de behandelingen voor constipatie bij kinderen?

Constipatie is geen ongewoon probleem voor kinderen om te hebben, als hun lichamen zijn nog in ontwikkeling en hun magen soms reageren ongunstig op voedingsmiddelen, in het bijzonder voedsel dat ze niet gewend zijn. Terwijl u een arts moet raadplegen als het probleem terugkerende of frequent, kunnen occasionele constipatie bij kinderen gemakkelijk thuis worden behandeld. Niet-receptplichtige middelen beschikbaar zijn, en velen zijn zacht en natuurlijk voor het comfort van de kinderen en de gemoedsrust van de ouders.

Wat zijn de oorzaken Constipatie

Wanneer kinderen niet genoeg vezels in hun dieet, worden ze snel uitgedroogd. Een andere oorzaak van constipatie is te veel zuivel of niet genoeg water, wat ook resulteert in uitdroging. Als kinderen niet genoeg heldere vloeistoffen te krijgen, is er niet genoeg water in hun lichaam om hun ontlasting zacht te houden, zodat ze krijgt van obstipatie.

Voedingsmiddelen die helpen verlichten constipatie

Heldere vloeistoffen toe te voegen is de eerste stap om het verlichten van constipatie. Water is de beste keuze, maar een lage suiker sappen zijn ook nuttig. Vermijd alles met cafeïne, omdat dit helpt uitdroging veroorzaken. Rauwe groenten en fruit zijn bijzonder vezelig en goed voor het verlichten van constipatie. Vezelrijk brood, zemelen en volkoren zal ook helpen verlichten constipatie.

Foods te vermijden

Verwijder alle zuivelproducten uit het dieet van uw kind, totdat hij of zij heeft een stoelgang. Zuivel is een van de ergste voedsel voor een verstopping kind. Alles met cafeïne, zoals soda of chocolade, moet worden vermeden.

Over-the-Counter Remedies

De meeste over-the-counter remedies voor constipatie bij kinderen zijn vezelige additieven, zoals Metamucil en Citrucel. Deze kunnen worden toegevoegd aan sap of shakes (1/2 eetlepel. Moet effectief genoeg voor de meeste kinderen). Melk van Magnesia en Senokot zijn ook zeer effectief, maar zijn iets minder zacht dan Metamucil en Citrucel. Gebruik 1 theelepel. Melk van Magnesia of 1 theel. van Senokot.

Wanneer moet u een arts te raadplegen

Als uw kind last heeft van obstipatie langer dan een week of meer dan twee keer per maand, moet hij of zij een arts te raadplegen om te controleren of er geen onderliggende, ernstig probleem. Als uw kind niet heeft gereageerd op dieet wijzigen of over-the-counter remedies, kan een arts een laxeermiddel voorschrijven, zoals Miralax of Lactulose. In extreme gevallen kan uw arts een klysma suggereren of zetpil om eventuele verstoppingen te reinigen van de darmen van uw kind.