Wat zijn de behandelingen voor Cat Scratch Fever?

Wat zijn de behandelingen voor Cat Scratch Fever?

Cat Scratch Fever is een ziekte die de mens als een kat bijt of krassen, het breken van de huid. Cat Scratch Fever is eigenlijk door een bacterie genaamd Bartonella henselae, die zelden toont elk teken van infectie bij de kat overgedragen.

Feiten

Cat Scratch Fever wordt veroorzaakt wanneer een bacterie, Bartonella henselae, wordt van een kat een mens voornamelijk via de beet of kras overgebracht algemeen door een onderbreking in de huid. Echter, kunnen de bacteriën ook live op de huid of vacht van een kat, wat betekent dat een persoon kan halen de bacteriën na het aanraken van de kat en vervolgens de overdracht van de bacteriën op de handen voor de ogen, neus of mond.

Symptomen

De symptomen van de kat scratch koorts kan nabootsen vele andere ziekten, zoals een verkoudheid of griep. Een besmette persoon kan vertonen lichamelijke pijn of rillingen, gezwollen lymfeklieren, koorts, vermoeidheid of braken. Niet alle mensen presenteren alle symptomen, met symptomen variëren van persoon tot persoon. De meeste mensen zullen een kleine verhoogde bult op de beet of kras website vertonen.

Wie gevoelig is?

Iedereen is gevoelig voor naar beneden met kattenkrabziekte koorts, echter die mensen met een verzwakt immuunsysteem lopen veel meer kans om een ​​infectie te krijgen van de bacterie. Voor die mensen met een normaal functionerend immuunsysteem, de ziekte verdwijnt meestal vanzelf zonder medicijnen of behandeling.

Preventie

Vermijden is waarschijnlijk de beste methode van de behandeling. Vermijd het spelen met onbekende katten die kunnen drager zijn van de bacterie. Laat nooit een kat likken bij een snijwond of schram, omdat het speeksel van de kat bevat de bacteriën. Omdat de bacteriën kunnen worden opgehaald uit de vacht van een kat, het is een goed idee om de handen grondig wassen na het hanteren van katten.

Behandeling

Als een kat breekt de huid door middel van een beet of kras, het wassen van het getroffen gebied onmiddellijk met zeep zal helpen wegspoelen alle bacteriën. Als de infectie moet worden behandeld, zal antibiotica meestal doodt de bacteriën in een paar weken. Die mensen met een verzwakt immuunsysteem kan veel erger infecties waarvoor zwaardere doses antibiotica of zelfs ziekenhuisopname krijgen.