Wat zijn de behandelingen voor borstkanker tijdens de zwangerschap?

Worden gediagnosticeerd met borstkanker is een beangstigend en levensveranderende ervaring voor de meeste vrouwen. Wanneer een zwangere vrouw ontvangt dit slecht nieuws, maar de diagnose kan nog meer emotionele beroering en medische complicaties veroorzaken. De volgende behandelingen worden overwogen, maar zijn afhankelijk van het stadium van de kanker en het stadium van de zwangerschap.

Chirurgie

Chirurgie is vaak de eerste behandelwijze voor een zwangere vrouw met borstkanker. Er zijn verschillende vormen van een operatie die tot doel hebben de kanker van de borst van een vrouw te verwijderen:
-A Totaal (of eenvoudige) mastectomie verwijdert de gehele borst getroffen en, waarschijnlijk, een aantal lymfeklieren onder de arm.
-Een Gedeeltelijke mastectomie verwijdert het deel van de borst dat kanker bevat, een normale omringende weefsel, en vaak lymfklieren onder de arm.
-Een Lumpectomie verwijdert de tumor, een kleine hoeveelheid normaal weefsel eromheen, en typisch ook lymfklieren onder de arm.

Deze operaties vormen weinig risico voor de foetus, maar soms in een zwangerschap als de gewenste anesthesie schadelijker zijn. Het toezicht op artsen zullen samenwerken om de beste tijd om te werken te bepalen.

Straling Behandeling

Vrouwen die een lumpectomie (behoud van een deel van de borst) in plaats van een totale mastectomie ondergaan, kunnen uiteindelijk nodig bestraling om kanker te voorkomen van de terugkeer. Zwangere vrouwen moeten zich zorgen over die hoge doses straling, omdat, volgens Cancer.org, kon de straling van de foetus schaden of een miskraam veroorzaken op enig moment tijdens de zwangerschap. Daarom is bestraling niet aanbevolen voor vrouwen die zwanger zijn. Een vrouw kan ervoor kiezen om te wachten tot na de geboorte aan straling te ontvangen, maar de kanker kan terugkeren.

Chemotherapie

Chemotherapie ("chemo") is een extra vorm van behandeling van borstkanker die drugs gebruikt om kankercellen te stoppen met groeien, hetzij door ze te doden of hen te stoppen uit te delen. Het wordt meestal aangeboden na de operatie aan vrouwen met borstkanker in eerdere fasen. Het kan ook alleen worden gebruikt voor kanker in meer gevorderde stadia. Vrouwen die in hun eerste trimester (de eerste drie maanden van de zwangerschap) meestal niet ontvangen chemotherapie. Dit is omdat het eerste trimester is de meest kwetsbare fase van de zwangerschap, wanneer veel van inwendige organen van de foetus ontwikkelen en het risico van miskraam het grootst. Chemotherapie gegeven in het tweede en derde trimester is niet bekend voor de foetus schaden, maar kan premature weeën en een laag geboortegewicht veroorzaken.

Hormoontherapie

Hormoon behandelingen, zoals tamoxifen, kan worden toegepast na borstkanker operatie of behandeling van gevorderde stadia van kanker. Echter, het gebruik bij zwangere vrouwen is niet goed onderzocht. Volgens Cancer.org, hebben de meeste baby's van vrouwen die Tamoxifen geboren normaal. Echter, de schedel en het gezicht aangeboren afwijkingen gemeld in gevallen waarin vrouwen zwanger werden terwijl ze nam tamoxifen. Totdat er meer onderzoek wordt uitgevoerd, wordt borstkanker hormoontherapie niet aanbevolen voor zwangere vrouwen.

Afbreking Zwangerschap

Soms is een vrouw wordt geadviseerd om een ​​zwangerschap te beëindigen als de borstkanker beste zou worden behandeld met chemotherapie en bestraling. Dit kan een beslissing die is afhankelijk van de kans van de vrouw om te overleven, hoe ver de kanker gevorderd is, en de leeftijd van de foetus.