Wat zijn de behandelingen voor borstkanker bij oudere vrouwen?

Borstkanker komt vaker voor bij oudere vrouwen. Vijftig procent van de gevallen van borstkanker bij vrouwen van 65 jaar en ouder. Vrouwen voorbij de leeftijd van 65 jaar hebben een hoger risico om te overlijden aan borstkanker. Factoren zoals roken, familie gezondheid geschiedenis, voeding, alcohol gebruik en lifestyle / lichaamsbeweging verhogen het risico op het ontwikkelen van borstkanker van een vrouw.

Oudere vrouwelijke borstkankerpatiënten moeten een oncoloog voor de beste behandeling opties te raadplegen. Behandelingen variëren afhankelijk van het individuele geval. Als oudere vrouwen vinden knobbeltjes in de borsten of ervaring ongewone zwelling van de borsten of pijn, moeten ze onmiddellijk medische hulp inroepen. De volgende behandelingen zijn de meest gebruikte behandelingen voor oudere patiënten met borstkanker.

Chirurgie

Afhankelijk van het stadium van borstkanker, de meeste borstkankerpatiënten kiezen voor een lumpectomie of een gedeeltelijke of radicale mastectomie. Een lumpectomie is wanneer een deel van de kankercellen borstweefsel verwijderd. Gedeeltelijke mastectomie is een chirurgische procedure die een deel van een van de borsten verwijderd. Een radicale mastectomie operatief verwijdert beide borsten. Radicale mastectomie worden meestal uitgevoerd bij oudere vrouwen hebben geavanceerde Fase 4 borstkanker. Als lymfeklieren blijken kanker zijn, worden ze soms ook verwijderd door de chirurg om de verspreiding van kanker weefsel, botten en organen elimineren.

Radiation Therapy

Radiotherapie wordt ook gebruikt voor gelokaliseerde borstkanker tumorgroei te stoppen. Bestraling doodt kankercellen door middel van externe-bestraling op de tumor of kanker gebied. Voor oudere patiënten, wordt deze therapie hoofdzakelijk gebruikt als ze is gediagnosticeerd met fase 1 of 2 van kanker en bij de toen lymfeklieren zijn vrij van kanker. Radiotherapie wordt ook gebruikt in combinatie met chemotherapie of na een operatie, afhankelijk van de ernst van kanker van de patiënt.

Chemotherapie

Chemotherapie omvat intraveneuze of orale geneesmiddelen toegediend aan patiënten kankercellen, gewoonlijk voorgeschreven postoperatieve of samen met bestralingen doden. Het immuunsysteem van een oudere vrouw kan worden aangetast als gevolg van grote doses chemotherapie. Chemotherapie drugs ook doden gezonde cellen, het verlagen van het immuunsysteem. Soms lagere doses chemotherapie worden voorgeschreven bij oudere vrouwen.

Hormoon Replacement Drugs

Hormoonvervanging drugs zoals Tamoxifen wordt gegeven aan oudere vrouwelijke patiënten, samen met chirurgie, chemotherapie of bestralingen. Tamoxifen verhoogt de productie van oestrogeen, wat gunstig is voor de patiënten van borstkanker, zoals een verminderde productie van oestrogeen in verband gebracht met borstkanker bij oudere vrouwen.

Waarschuwing

De beste bescherming tegen borstkanker bij oudere vrouwen is de vroege opsporing die jaarlijks mammografie en zelf borst examens omvat.