Wat zijn de behandelingen voor astma bij HIV-patiënten?

Astma is geassocieerd met patiënten met een verergering van een ziekte, zoals humaan immunodeficiëntie virus of HIV. Het is meer waarschijnlijk voor HIV patiënten naar beneden te komen met aandoeningen van het immuunsysteem, zoals longontsteking, waardoor astma een gemeenschappelijk optreden. Behandelingen voor HIV-patiënten met astma moet goed worden begrepen om negatieve geneesmiddelinteracties voorkomen.

HAART

Volgens een studie uitgevoerd door onderzoekers van het Baylor College of Medicine en het Texas Children's Hospital, astma neiging vaker voor te komen bij HIV-positieve kinderen die behandeld worden met zeer actieve antiretrovirale therapie, of HAART. Aangezien dergelijke drugs herleven het immuunsysteem, astma wordt beter ontwikkelen als het lichaam reageert snel triggers schimmel, pollen en huidschilfers, die allemaal astma risicofactoren.

Montelukast

Leukotrieenreceptorantagonisten zijn geneesmiddelen die leukotriënen remmen, dat vette verbindingen geproduceerd door het immuunsysteem die ontstekingen veroorzaken astma. Een van deze drug, die bekend staat als montelukast, gebruikt voor de behandeling van astma is geëxperimenteerd met door artsen van het Royal Free Hospital in Hampstead, Engeland. Het kan worden genomen in tabletten, kauwtabletten, granules en orale. Resultaten opgenomen van een snelle en duurzame verbetering van de patiënten met HIV en astma. Patiënten in de studie waren HAART tegelijk als montelukast en geen nadelige gevolgen werden gezien. Andere leukotriene modifiers zoals tabletten zafirlukast en zileuton kunnen ook worden genomen.

Steroïde Behandelingen

HIV-positieve astma-patiënten die behandeld worden met inhalatiecorticosteroïden of langwerkende beta-2-agonisten, zoals fluticason, budesonide, triamcinolon, flunisolide, salmeterol, formoterol of beclometason, moeten hun behandelingen verder, maar met de nodige voorzichtigheid. Bijniersuppressie, of een tekort aan steroïde hormoon productie in de bijnieren, is getuige bij patiënten die deze behandelingen van astma, dus HAART patiënten moeten op hun hoede zijn. Informeer uw arts over uw medicijnen, zodat ze goed kunnen worden gecontroleerd.

Atazanavir

Dit astma medicatie is getest op HIV-positieve patiënten met succesvolle resultaten. Artsen raden het gebruik atazanavir, een HIV-proteaseremmer, samen met de HIV medicijnen ritonavir de hoogste effectiviteit. Combinaties van geneesmiddelen voorkomen virale resistentie tegen de geneesmiddelen worden genomen. Als atazanavir wordt genomen zonder ritonavir, is het mogelijk dat bloedspiegels van atazanavir te laag is dat positieve resultaten produceren. Terwijl atazanavir is technisch gezien een geneesmiddel dat gebruikt wordt om HIV te behandelen, wordt het gebruik voor de behandeling van astma beschouwd als een "off-label" gebruik.

Advair

Een van de meest voorkomende astma-medicatie is Advair. Dit geneesmiddel bevat ritonavir, die het potentieel om het niveau van fluticason, de steroïde in Advair verhogen heeft. Dr Joel Gallant van Johns Hopkins University zegt: "Dit kan het risico van het syndroom van Cushing te verhogen, of door geneesmiddel geïnduceerde bijnierinsufficiëntie." Elk steroïden heeft echter de potentie van dergelijke neveneffecten. Als dit het geval is, Gallant zegt dat "je nodig hebt om bewust te zijn dat bij het combineren van deze drugs, je neemt meer steroïde dan je anders zou zijn .... Ze kunnen altijd schade toebrengen aan uw gezondheid, ongeacht de HIV-status." Gelukkig, de arts voegt eraan toe: "Zoals voor immunosuppressie, het is nooit aangetoond dat het een groter probleem bij HIV-positieve mensen die steroïden nemen."