Wat zijn de behandelingen voor astigmatisme?

Astigmatisme is het resultaat van een abnormale kromming van het hoornvlies van het oog. Het is gebruikelijk en gemakkelijk te behandelen oogaandoening dat wazig zicht veroorzaakt op elke afstand. Het hoornvlies, dat het voorste oppervlak van het oog, gewoonlijk glad en gelijkmatig in alle richtingen. Wanneer u astigmatisme, deze kromming is ongelijk met gebieden die vlakker en dieper zijn. Je hebt verschillende behandeling opties voor u beschikbaar.

Behandeldoelen

Het doel van de behandeling is de ongelijke kromming dat veroorzaakt uw wazig zicht te verbeteren. U kunt correctieve lenzen dragen of om bepaalde chirurgische handeling die refractieve chirurgie, waarbij het oppervlak van het hoornvlies hervormt.

Contactlenzen

Contactlenzen pakken hoornvliesastigmatisme. Ze komen in een verscheidenheid van vormen, waaronder hard, zacht, langdurig gebruik, disposable, harde zuurstofdoorlatende en bifocale. Elke soort heeft zijn goede en slechte punten, en uw arts kan u helpen bij de behandeling te bepalen voor u het beste.

Een procedure die bekend staat als orthokeratologie vereist dat je stijve lenzen dragen enkele uren per dag tot de kromming wordt beter. Zoals verbetert de hoeveelheid tijd reduceren je draagt ​​de lenzen om de nieuwe vorm te behouden. Uw ogen zullen terug naar de ongelijke vorm gaan als u stopt met het gebruik van de lenzen helemaal.

Glazen van het Oog

Als u niet wilt dat om contactlenzen te gebruiken, kunt u een bril dragen. Zo ook voor contactlenzen, zal bril helpen bij het verbeteren van uw visie door te compenseren voor het oneigenlijke kromming.

LASIK chirurgie

LASIK (laser-assisted in situ keratomileusis) operatie omvat het gebruik van een keratoom, waarop een dunne, cirkelvormige snede in de cornea maakt. Hij kan ook gebruik maken van het snijden van de laser om de incisie te maken. Na de incisie, zal hij een excimer laser gebruikt om het hoornvlies; deze laser produceert geen warmte. De procedure duurt ongeveer 15 minuten per oog.

LASEK Chirurgie

LASEK (laser-assisted subepitheliale keratomileusis) chirurgie is vergelijkbaar LASIK maar in deze procedure, een veel dunnere laag van het hoornvlies wordt afgepeld. Dit maakt uw ogen minder kans op schade lijden tijdens een blessure. Dit is een goede optie voor mensen met een dun hoornvlies of voor degenen die betrokken zijn bij werk of sport dat de kans op een verwonding aan het oog te verhogen. Deze procedure is ook ongeveer 15 minuten per oog.

Fotorefractieve Keratectomy (PRK)

Een PRK procedure vereist het verwijderen van de buitenste beschermende laag van het hoornvlies. Vervolgens wordt een excimer laser verandert de onregelmatige kromming van het hoornvlies.