Wat zijn de behandelingen voor anale kloven?

Anale kloven zijn pijnlijk scheuren in het anale kanaal openen of voering. Terwijl anale fissuren kan op elke leeftijd voorkomen, zijn zij vooral voor bij zuigelingen. Volgens Medline Plus, bijna 80 procent van de zuigelingen ontwikkelen anale kloven in het eerste jaar van het leven. Spleten vaak genezen met thuisbehandeling, hoewel medische of chirurgische behandeling in sommige gevallen kan worden aangegeven.

Oorzaken en symptomen

Kleine scheurtjes kunnen ontstaan ​​in de anus na het persen tijdens de stoelgang of het passeren van harde of grote ontlasting. Scheuren kunnen vormen als gevolg van inflammatoire darmziekte, bevalling, verouderingseffecten of anale sex. Anale kloven veroorzaken vaak bloedingen, pijn of jeuk in de anus. Het verplaatsen van uw darmen kan hevige pijn veroorzaken, branden en bloeden. Je eerste kan de hoogte van een scheur na het vinden van bloed op een stuk wc-papier na een stoelgang geworden.

Het behandelen van Zuigelingen

Veranderende luier van uw baby op een regelmatig schema en ervoor te zorgen dat het anale gebied schoon kan helpen spleet van uw kind te genezen wordt gehouden. Uw arts kan aanbevelen aanbrengen van wijzigingen in het dieet van uw baby om constipatie te vermijden in de toekomst.

Keeping Clean

Volwassenen kunnen ook profiteren door het houden van het anale gebied schoon. Reiniging bevordert genezing en worden uitgevoerd na elke stoelgang. Babydoekjes of wattenschijfjes verzadigd met toverhazelaar kan worden gebruikt om het anale gebied schoon te maken.

Geneesmiddel

Verschillende medicijnen gebruikt om aambeien te behandelen ook kan nuttig zijn bij de behandeling van anale kloven zijn. Over-the-counter zalven en crèmes, zoals Voorbereiding H of Cortaid bevatten hydrocortison, die werkt door het verminderen van ontsteking rond de anus. Recept sterkte hydrocortison medicatie kan ook worden gebruikt om de jeuk verlichten en verminderen ontstekingen en roodheid. Nitroglycerine zalf kan helpen krampen te verminderen in de anus en het openstellen van de bloedvaten.

Botox

Als spasmen veroorzaakt pijn of de vergroting van anale fissuren, kan behandeling met botulinumtoxine (Botox) worden aanbevolen. Botox wordt geïnjecteerd in het inwendige anale sfincter, waardoor verlamming van de sluitspier tot drie maanden. Volgens Hemorrhoid.net, genezing van kloven komt voor in 60 procent van de mensen geïnjecteerd met Botox. Bijwerkingen van Botox behandeling omvatten lekkage van ontlasting en een toename van de doorgang van gas.

Chirurgie

Chirurgie meestal alleen wordt aangeduid als genezing niet plaatsvindt met meer conservatieve behandeling. Tijdens de operatie wordt een deel van de anale sluitspier gesneden genezing bevorderen en spasmen te verminderen. De spleet en eventuele littekenweefsel aanwezig ook kunnen worden verwijderd, samen met eventuele aambeien die kunnen hebben gevormd. In zeldzame gevallen, het snijden van de sluitspier kan een verlies van het vermogen om de stoelgang te controleren veroorzaken.

Het voorkomen

U kunt uw kansen op het ontwikkelen van een anale kloof met behulp van soft toiletpapier en het reinigen van de anus met vochtige doekjes of wattenschijfjes verminderen. Vermijd persen tijdens de stoelgang, omdat de druk van de vorming van nieuwe kloven kunnen veroorzaken. Het eten van een dieet rijk aan vezels produceert zachte ontlasting, die gemakkelijker door het rectum en de anus. Als een verandering in dieet niet het gewenste effect kan nemen vezelsupplementen helpen. Actief blijven ook van belang bij het voorkomen van scheuren; oefening helpt bevorderen regelmatige stoelgang en vermindert de kans op verstopping.