Wat zijn de behandelingen voor Advanced darmkanker?

Volgens het National Cancer Institute, worden meer dan 100.000 nieuwe gevallen van darmkanker gediagnosticeerd elk jaar in de Verenigde Staten. In een vroeg stadium, kan darmkanker tijdens een routine colonoscopie worden verwijderd. Darmkanker screening en vroege opsporing is van belang om een ​​succesvol resultaat, omdat gevorderde darmkanker is moeilijker te behandelen. Chirurgie in combinatie met chemotherapie wordt gebruikt om geavanceerde darmkanker te behandelen.

Behandeling

De behandeling van gevorderde darmkanker hangt af van uw individuele gezondheid omstandigheden en het stadium van de kanker. Fase 0 darmkanker vroeg stadium, wanneer de kanker is beperkt tot de binnenste laag van het colon. Deze kanker gezwellen zijn gemakkelijk te verwijderen tijdens een colonoscopie. Meer geavanceerde darmkanker vereisen invasieve chirurgie, chemotherapie en soms bestraling. Fase I kanker is nog steeds beperkt tot de binnenste lagen dikke darm, maar heeft verspreid. In fase II is de kanker verspreid door de wanden van de dikke darm. Fase III kanker is uitgezaaid naar uw lymfeklieren. In stadium IV darmkanker, heeft de kanker verspreid door je hele lichaam naar andere organen; Dit is het meest moeilijk stadium succesvol te behandelen.

Chirurgie

Chirurgie is meestal nodig voor de fasen I, II en III. Chirurgie kan niet worden geadviseerd in fase IV, wanneer de kanker al is uitgezaaid naar andere organen. Bij de operatie wordt getracht alle kanker te verwijderen door het afsluiten van een deel van de colon. Als er genoeg van uw dikke darm gezond is, zal uw arts de kankercellen gedeelte te verwijderen en naai de gezonde uiteinden aan elkaar. Dit heet een colon resectie. Als de kanker zich heeft verspreid in heel uw dikke darm, kan uw chirurg de meeste van uw dikke darm te verwijderen en bevestig uw dikke darm aan een opening in de buik heet een stoma. De inhoud van je darmen zal drain in een tas die aan uw stoma. Dit type van chirurgie wordt een stoma.

Chemotherapie

Volgens de National Institutes of Health, is chemotherapie gewoonlijk toegediend samen met chirurgie voor patiënten met een vergevorderd stadium II en III coloncarcinoom. Dit wordt gedaan om verdwaalde kankercellen achterblijven doden. Een drug genaamd 5-fluorouracil wordt toegediend na operatie van zes tot acht maanden. Patiënten met stadium IV darmkanker behandeld met 5-fluoruracil, oxaliplatine en irinotecan. Soms chemotherapie geneesmiddelen worden gegeven in combinatie voor een sterker effect.

Straling

Radiotherapie kan worden gebruikt voor de behandeling van colonkanker in een poging om kankerweefsel te vernietigen. Radiotherapie wordt ook aangegeven in late stadia van darmkanker symptomen veroorzaakt door de kanker verlichten. Behandeling gericht op het behandelen van de symptomen en het verbeteren van de kwaliteit van het leven wordt geroepen palliatieve therapie.

Clinical Trials

Klinische studies zijn een optie om te overwegen voor gevorderde darmkanker of terugkerende darmkanker bij traditionele behandelmethoden niet werken. Klinische studies bieden experimentele therapieën, zoals unieke combinaties van de huidige chemotherapie drugs, nieuwe medische procedures en drugs nieuw op de markt.