Wat zijn de behandelingen voor Acne Keloidalis?

Wat zijn de behandelingen voor Acne Keloidalis?

Acne Keloidalis nuchae, die ook bekend staat als folliculitis Keloidalis, treft voornamelijk mannen van Afrikaanse afkomst en mensen met een strak gekruld haar. De aandoening ontstaat wanneer haren op de achterkant van het hoofd of de nek niet om uit follikels en follikels verstopt raken met olie en bacteriën. Acne Keloidalis kan blijken zeer resistent tegen farmaceutische behandelingen, zodat patiënten een operatie en bestraling kan verlangen op te ruimen van de laesies en knobbeltjes, veroorzaakt door acne Keloidalis.

Antibiotica

Infecties door Propionibacterium acnes een rol spelen in de meeste acne uitbreekt. Antibiotica die bijzonder effectief zijn gebleken tegen P. acnes omvatten tetracycline, doxycycline (bijvoorbeeld Vibramycin van Pfizer), clindamycine (bijvoorbeeld Cleocin van Pfizer), erythromycine (bijvoorbeeld E-Mycin van Abbott) en rifampin. (Bijv Rifadin van sanofi aventis). Een fact sheet over ernstige acne behandelingen van de American Academy of Dermatology merkt op dat verschillende stammen van P. acnes hebben of resistentie tegen bepaalde antibiotica ontwikkelen vaak. Dit betekent patiënten met acne Keloidalis nodig twee of meer antibiotica proberen voordat vinden van een die werkt met hun aandoening.

Isotretinoïne

De drie beschikbare isotretinoïne producten - Amnesteem uit GenPharm, Claravis van Teva en Sotret van Ranbaxy - effectief te behandelen vele vormen van ernstige acne. De synthetische vorm van vitamine A ook het kan ernstige geestelijke en lichamelijke bijwerkingen. Patiënten kunnen alleen isotretinoïne nemen als ze zich aanmelden voor en het houden aan de regels van een medicijn risico-reductie programma genaamd iPledge. Het programma vraagt ​​patiënten om meerdere vormen van anticonceptie te gebruiken, en vrouwen die isotretinoïne moet maandelijks zwangerschapstests hebben. Deze voorzorgsmaatregelen zijn nodig omdat isotretinoïne ernstige gebreken in de ontwikkeling van de foetus kan veroorzaken. Alle patiënten moeten zich ook bewust zijn van en gecontroleerd worden op suïcidale gedachten en handelingen tijdens het gebruik van isotretinoïne.

Topische steroïden

Crèmes en zalven die de corticosteroïden betamethason, clobetasol (bijvoorbeeld Olux uit Connetics), hydrocortison, methylprednisolon (bijvoorbeeld Medrol Acetaat van Pfizer), mometason (bijv Elocon van Schering-Plough) of triamcinolon (bijv Kenalog van Apothecon) verminderen de ontsteking en roodheid gepaard met acne Keloidalis. Topische steroïden kan de onooglijkheid van acne Keloidalis laesies en knobbeltjes te verminderen en eventuele ongemak patiënten ervaart te verlichten.

Injecteerbare steroïden

Het injecteren van een lage dosis van een corticosteroïd kan voorkomen dat een grote acne Keloidalis laesie van scheuren en het verlaten van een litteken. Steroïde injecties kunnen ook lesies voor sommige patiënten ontbinden.

Chirurgie

Wanneer acne Keloidalis niet reageren op antibiotica, isotretinoïne of steroïden, patiënten twee chirurgische opties. De eerste betreft het opensnijden laesies en knobbeltjes met een scalpel en aftappen van de groei. De American Academy of Dermatology waarschuwt dat deze 'drainage en extractie, "of" acne chirurgie "zoals het ook wordt genoemd, niet moet worden uitgevoerd door de patiënten. Dermatologen zijn getraind in de juiste techniek en het uitvoeren van acne chirurgie onder steriele omstandigheden. "De andere chirurgische optie gaat met behulp van lasers om de lagen van de huid aangetast door acne Keloidalis verdampen. Beide soorten chirurgie kan grote wonden bij patiënten hoofd en nek, dat kan met verlof maanden volledig genezen.

Straling

Bestralingen volgen vaak een traditionele operatie of laserbehandeling voor acne Keloidalis. Dit voorkomt herinfectie van de chirurgische wonden met P. acnes of andere bacteriën.