Wat zijn de behandelingen voor aambeien & Scheuren?

Aambeien, in de volksmond palen of kloven, zijn gezwollen aderen in de buurt van het rectum en de anus. Voorkomende oorzaken van aambeien omvatten druk op de aderen van constipatie, diarree of andere stressveroorzakende beweging. Talrijke behandelingsopties zijn.

Identificatie

Een lichamelijk onderzoek van de endeldarm en de anale regio's helpt bij het opsporen van aambeien. Een andere methode omvat het gebruik van licht voor de rectale gebied onderzocht.

Behandeling Types

Toepassing van over-the-counter crèmes om zwelling te verminderen is een niet-invasieve behandeling. Ziekenhuis-based behandelingen omvatten rubber band ligatie of koppelverkoop van de aambei weefsel te stimuleren verdorren; sclerotherapie is de injectie van chemicaliën in de ader om het drogen van het weefsel vast; of coagulatie, wat inhoudt dat het bestralen van de aambei weefsel met infrarood of laser stralen, en warmte. Hersteltijd is minimaal, vaak met een onmiddellijke terugkeer naar het werk.

Time Frame

Tijdsbestek van de behandelingen hangt af van de ernst en omvang van de hemorrhoids.Rubber band ligatie wordt regelmatig uitgevoerd voor een week of twee, terwijl u kan worden geadviseerd om de toonbank crèmes drie keer per dag toe te passen voor maximaal 10 dagen. Echter, in de meeste gevallen kunt u herstellen van de aandoening binnen 10 -15 dagen.

Effecten

Overmatige toepassing van de toonbank crèmes resulteert vaak in huidirritaties, huiduitslag, en ontsteking van de huid lagen.

Preventie / Solution

Houd uw stoelgang regelmatig om aambeien te voorkomen. Een vezelrijke voeding en 6-8 glazen water per dag wordt geadviseerd door de Mayo Clinic.