Wat zijn Clean koolhydraten?

Wat zijn Clean koolhydraten?

Schoon koolhydraten zijn ook bekend als complexe koolhydraten. Deze koolhydraten worden langzamer afgebroken dan enkelvoudige koolhydraten en zorgen voor een constante absorptie van energie gedurende de dag, volgens de Weight Loss for All, een website gewijd aan fitness. Eenvoudige koolhydraten, die het tegenovergestelde van schone koolhydraten zijn, zijn die snel geabsorbeerd, zoals de suikers in junk food en andere ongezonde snacks.

Havermout

Havermout is een bron van schone koolhydraten en is zeer voedzaam. Het is een belangrijke bron van oplosbare vezels, die slecht of LDL cholesterol verlagen onder handhaving van goede of HDL cholesterol. Havermout is ook een lage calorie voedsel, kwam uit op 166 calorieën per portie van 1 kop met water. De vezels in havermout kan ook bijdragen tot het verminderen van uw risico op hart-en vaatziekten en obesitas, volgens een studie gepubliceerd in het 2005 "American Journal for Clinical Nutrition." Havermout bevat ook voedingsstoffen zoals vitamine E, zink, selenium, koper, ijzer, mangaan, magnesium en eiwit.

Zilvervliesrijst

Bruine rijst een caloriearm schoon koolhydraatbron, komen ongeveer 216 calorieën per kop volgens de USDA National Nutrient Database. Het is gemakkelijk bereid en zeer voedzaam en bevat aanzienlijke hoeveelheden mangaan, selenium, magnesium en tryptofaan. Zorg dat u geen witte rijst met bruine rijst verwarren. Bruine rijst is significant voedzamer dan witte rijst en bevat grotere hoeveelheden vezels.

Volkoren Pasta

Volkoren pasta is rijk aan vitamine B en is een nieuwe, schone koolhydraten. Het heeft een iets hogere calorie-inhoud dan de meeste schone koolhydraten, echter, komen op ongeveer 174 calorieën per portie. Volkoren pasta is een goede bron van eiwitten, met 7 gram per portie, en sommige volkoren pasta kan meer indien zij-eiwit verrijkt.

Volkorenbrood

Volkoren brood is het gezonder goede koolhydraten alternatief voor wit brood. Het bevat B-vitaminen, vezels, eiwitten mangaan, magnesium en tryptofaan. Volkoren brood is ook een snelle, gemakkelijke, caloriearme snack, komen op ongeveer 71 calorieën per slice.

Sweet Potatoes

Zoete aardappelen zijn een andere vorm van schone koolhydraten. Ze zijn zeer voedzaam en bevat grote hoeveelheden vitamine A, vitamine C, calcium, voedingsvezels, vitamine B6, kalium en foliumzuur. Zoete aardappelen 130 calorieën gemiddeld per aardappel bevatten alleen.

Bonen en Peulvruchten

Bonen zijn ook een complexe koolhydraten, zoals vermeld door de Centers for Disease Control. Bonen zijn rijk aan vezels, foliumzuur en kalium en kan worden gebruikt als een plantaardige of eiwit keuze in maaltijden. Beans kan u helpen uw cholesterol te verlagen en verminderen uw risico op hart-en vaatziekten, volgens de American Heart Association.