Wat zijn bronnen van serotonine in Foods?

Wat zijn bronnen van serotonine in Foods?

Serotonine is een neurotransmitter of chemische waarmee zenuwimpulsen overbrengen tussen de zenuwcellen in het lichaam. Het wordt gevonden in de hersenen, het spijsverteringskanaal voering en in bloedplaatjes, die in de hersenen gevormd. De belangrijkste functie van serotonine is het verbeteren van uw stemming, het bevorderen van ontspanning en slaap en geven u dat tevreden gevoel na het eten. Als u een laag niveau of serotonine, misschien voel je je depressief. U kunt eten andere supplementen het niveau van serotonine in het lichaam.

Koolhydraten

De beste manier om je serotonine niveaus te verhogen is om te eten koolhydraten-rijke voedingsmiddelen, hoewel ieders lichaam is anders en je kan verschillende uitkomsten ervaren. Eenvoudige koolhydraten zijn de grootste serotonine boosters, maar niet de gezondste keuze. Ze zijn voorzien van snoep en snoepjes. De toename van serotonine zal slechts een paar uur wanneer je eet eenvoudige koolhydraten. Complexe koolhydraten (pasta, aardappelen en rijst) zal ook toenemen niveaus, maar niet zoveel als eenvoudige koolhydraten, en soms zijn deze voedingsmiddelen kan het tegenovergestelde te doen en te dwarsbomen serotonine productie.

Insuline

Wanneer u een maaltijd eten die rijk zijn aan koolhydraten, je lichaam scheidt het hormoon insuline. Wanneer uw lichaam produceert insuline, de bloedspiegel van de meeste aminozuren verlaagt. Aminozuren zijn wat proteïne. Echter, tryptofaan, een aminozuur, dat een precursor van serotonine wordt niet verlaagd door de aanwezigheid van insuline. Aminozuren vie transport over de bloed-hersenbarrière. Bij een hoog tryptofaan, gaat het in de hersenen in grotere volumes, die de productie van serotonine en stemming verhoogt.

Tryptofaan

L-tryptofaan, in voedsel, veroorzaakt de productie van serotonine in het lichaam. Het is een aminozuur in eiwitten voedingsmiddelen zoals vlees, eieren en melk. Uw lichaam heeft L-tryptofaan om blijven produceren juiste niveaus van serotonine, dat is de reden L-tryptofaan wordt beschouwd als een van de essentiële aminozuren. Je hebt het nodig. Als je melk drinkt of eet magere melk, wei-eiwit en roerei de L-tryptofaan natuurlijke serotonine.

Andere opties

Andere voedingsmiddelen die serotonine niveaus zal verheffen onder meer zeevruchten en wilde vis; vrije uitloop kalkoen; lijnzaad en lijnzaadolie; hoge kwaliteit eieren; bananen; donkere chocolade, scharrel rundvlees en zure kersen.

Zetmeel

U kunt boekweit, dat is een natuurlijk zetmeelrijke voedingsmiddelen die vol is van L-tryptofaan en B-vitamines, adviseert Muscle-health-fitness.com eten. Je moet wat zetmeel in uw dieet om je serotonine niveau te houden. De reden natuurlijk zetmeel werkt is dat het veroorzaakt een kleine piek in het niveau van insuline, die L-tryptofaan naar de bloed-hersenbarrière en zet in serotonine maakt. Het zetmeel verwijdert andere aminozuren uit de bloedbaan, opent de deur voor L-tryptofaan.

Melk

Warme melk wel invloed kan hebben op de serotonine en helpt je in slaap valt.