Wat zijn behandelingen voor acne?

Wat zijn behandelingen voor acne?

Acne kan problematisch en pijnlijk zijn, ongeacht uw leeftijd of geslacht. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen voor acne. Sommige behandelingen kunnen worden gekocht zonder voorschrift van een drogist, terwijl anderen moeten worden voorgeschreven of uitgevoerd door een dermatoloog.

Huidverzorging

Het houden van de huid schoon is de eerste stap in de behandeling van acne. Echter, moeten mensen gevoelig voor acne niet over-schoon de huid of scrub het te krachtig. Volgens de American Academy of Dermatology, moeten mensen met acne een mild reinigingsmiddel dat wordt bestempeld als niet-comedegenic of niet-acnegenic gebruiken. Deze soorten reinigingsmiddelen helpt poriën verstopt raken, wat kan leiden tot acne houden.

Actuele medicatie

Actuele medicatie kan effectief bij de behandeling van acne. Volgens de American Academy of Dermatology, over-the-counter topische geneesmiddelen die zwavel bevatten, sulfacetamide natrium of benzoyl peroxide kan worden gebruikt. Er zijn ook voorgeschreven actuele medicatie die zowel benzoyl peroxide en antimicrobiële medicijnen die ook effectief kan zijn bevatten. Retinoïden kan voor-gerelateerde acne hobbels of mee-eters.

Orale medicatie

In gevallen van ernstige acne en acne die niet reageert op actuele medicatie, kan een dermatoloog een orale medicatie als onderdeel van de behandeling van acne. Orale medicatie voor acne kunnen omvatten antibiotica, hormonale medicijnen of een soort medicatie genaamd retinoïden. Retinoïden kan leiden tot ernstige aangeboren afwijkingen, dus vrouwen moeten extra zorg te nemen om niet zwanger te worden tijdens het gebruik van deze medicatie.

Dermatologie Procedures

Sommige mensen besluiten om naar een dermatoloog voor procedures die acne sneller kunnen behandelen dan mondeling of actuele medicatie. Een dermatoloog kan veilig helpen bij het verminderen van de verschijning van acne, meestal door het injecteren van een corticosteroïd rechtstreeks in een puistje of acne cyste. Volgens de Mayo Clinic, kan dermatologen ook verschillende types van lichttherapie die traktatie acne te helpen uitvoeren. Ze kunnen ook uitvoeren cosmetische procedures, vaak microdermabrasie, die het risico op het ontstaan ​​van acne.

Anti-Acne Make-up

Sommige vrouwen te gebruiken en makeup dat bepaalde geneesmiddelen die in over-the-counter acne behandelingen dagelijks bevat kan helpen bij de behandeling minor acne en voorkomen dat toekomstige breakouts. Foundation, cover-ups en moisturizers zijn enkele van de soorten anti-acne make-up beschikbaar. Ze bevatten vaak kleinere hoeveelheden benzoylperoxide of salicylzuur dan gevonden in actuele medicatie hoeveelheden.