Wat zijn B12 Shots genomen voor?

B12, ook bekend als cobalamine of methylcobalamine, is een essentiële vitamine het lichaam nodig heeft om gezonde rode bloedcellen en houden het zenuwstelsel. Het kan worden ingenomen door dierlijk voedsel zoals vlees, gevogelte en zuivelproducten, of in de vorm van een voedingssupplement. Er zijn ook enkele gevallen waarin een B12 schot wordt voorgeschreven.

High-Dosering Prescription

B12 shots zijn een van de meest gebruikte middelen voor het toedienen van hoge doses van de vitamine direct in de bloedstroom van het individu.

B12-tekort

Als iemand lijdt aan een deficiëntie van vitamine B12, een B12 schot worden toegediend om het niveau van de vitamine toenemen in de bloedbaan. B12-tekort kan het gevolg zijn van slechte voeding of veroudering.

Pernicieuze anemie

B12 shots worden voorgeschreven om pernicieuze anemie te behandelen. Dit is een vorm van anemie gekenmerkt door slechte absorptie van het vitamine in het lichaam. Toedienen van een B12 schot omzeilt deze absorptie probleem.

Diabetische neuropathie

Volgens een studie van de National Institutes of Health, B12 shots zijn een veilige en effectieve behandeling voor de behandeling van de symptomen van diabetische neuropathie.

High homocysteïnespiegel

B12 shots kunnen worden voorgeschreven aan verhoogde niveaus van een verbinding homocysteïne verlagen. Hoge homocysteïne niveaus zijn verbonden met een aantal chronische ziekten zoals artritis.