Wat zijn Alkaliserende Agents?

Wat zijn Alkaliserende Agents?

Alkalische middelen worden gebruikt om de zuren van ons lichaam in balans en het effect van reinigingsoplossingen versterken. Behoud van een goede potentiële waterstof (pH) niveau is van vitaal belang voor onze gezondheid, het houden van cholesterol, bloedsuiker en circulair systeem van het hart soepel. Als de pH-niveau in 7 wordt gehouden, de alkalische en zuren zijn even evenwichtig, het beïnvloeden van gezondheid van de botten, een goede spijsvertering, elektrolyt-activiteit en het houden van de immuniteit sterk om ziekte te voorkomen.

Natriumcarbonaat

Natriumcarbonaat is een alkaliseringsmiddel voornamelijk gebruikt als waterontharder. Ook bekend als natriumcarbonaat of soda, is een natriumzout van koolzuur geëxtraheerd uit de as van planten en kunnen synthetisch worden geproduceerd uit kalksteen en keukenzout. Het kan gebruikt worden in de productie van natronkalkglas, de zuurgraad van chloor te neutraliseren vervangen natriumhydroxide koken en ook in taxidermie, werken met kokend water om het vlees van de beenderen te verwijderen.

Groenten

Alkaliserende agenten kunnen ook worden gevonden in groenten van verschillende typen. Salade groenten zoals sla, kool, spinazie, uien en wortelen zijn rijk aan alkalische rauw of gekookt. Deze voedingsmiddelen zijn doordrenkt met alkalische elementen en zeer kleine hoeveelheden zuur in de samenstelling. Nog beter, ze niet produceren zuren wanneer verteerd door het lichaam en zijn essentieel voor het behoud van uw pH-balans. Als problemen met het eten van groenten, koop een sap zoals V8 die is doordrenkt met de voedingsstoffen om je lichaam te gaan.

Natriumhydroxide

Ook bekend als natronloog en loog natriumhydroxide is een alkaliserend middel dat gemakkelijk water absorbeert uit de lucht, waardoor het zeer oplosbaar. Verkrijgbaar in pellets, vlokken, korrels en een 50% verzadigde oplossing, natriumhydroxide is een witte vaste stof die reukloos bij kamertemperatuur. De sterke chemische base wordt gebruikt bij de vervaardiging van papier, zeep, drinkwater, wasmiddel, textiel en als afvoerkanaalreinigingsmachine. Het is zeer corrosief en kan zwelling van het strottenhoofd veroorzaken als rechtstreeks ingeademd, braken bij inslikken en permanente schade aan de ogen als het in contact komt met de ogen. Zijn zuren zal een gele vlek achterlaten op stof of papier, indien gemorst.

Gedroogd fruit en noten

Gedroogde vruchten zoals dadels, rozijnen en cranberry's zijn alkalizing agenten. Indien gedroogd, een gedeelte van de zuren worden geoxideerd, waardoor ze meer basisch. Lees labels voor de aankoop, als zwavel wordt gebruikt als conserveermiddel, de alkaligehalte is verlaagd. Amandel, paranoten en kastanjes zijn ook alkaliserende middelen. Of rauw gegeten, gekookt of in een combinatie van andere voedingsmiddelen, deze noten vechten overtollige zuurgraad, maar wees voorzichtig. Gefabriceerde producten zoals graanproducten, amandelspijs en kastanje puree bevatten vaak zoetstoffen, verdovende hun alkalisering.

Natriumbicarbonaat

Natriumbicarbonaat of bicarbonaat, is een alkalische afgeleid van de minerale natron. Het wordt rechtstreeks toegediend aan neoplastische massa kanker om kankercellen te overspoelen met zuurstof, overweldigend en ze te doden. Het kan ook worden gebruikt om wol en zijde stoffen, fabricage plastic en rubber behandelen, als een rijsmiddel in de bakken van brood en cakes, reiniging en als een anti-vervuilende.