Wat zijn Acerola Bessen?

Wat zijn Acerola Bessen?

Moeder Natuur biedt ons een overvloed aan lekkere vruchten aan ons voedsel en essentiële voedingsstoffen van vitaal belang voor een gezond lichaam. Acerola bessen, ook wel bekend als Barbados of Puerto Ricaanse kersen, zijn heerlijke vruchten die populair zijn in plaatsen als Brazilië en de Caribische eilanden, maar relatief onbekend in de Verenigde Staten zijn. Acerola bessen zijn niet alleen lekker maar wel belangrijk zijn in het verstrekken van uw lichaam met waardevolle voedingsstoffen.

Oorsprong

Acerola bessen worden momenteel gevonden groeien in veel subtropische gebieden van de wereld, maar de Yucatan wordt aangenomen dat het punt van oorsprong voor deze vrucht zijn. Deze bessen zijn inmiddels geteeld in het zuiden van Texas, Florida, het Caribisch gebied, Zuidoost-Azië en Brazilië, die de grootste acerola struik aanplant heeft. Traditioneel werden deze vruchten gebruikt door inboorlingen aan dysenterie, diarree en leveraandoeningen te behandelen.

Plant Beschrijving

Acerola bessen groeien van de Acerola, een snel groeiende, bossige struik of kleine boom die groeit tot 17 meter hoog in een tropisch landschap. De acerola vruchten zijn rond en ovaal met drie lobben en zijn helder rood wanneer ze rijp zijn. Acerola bessen rijpen ongeveer 25 dagen na de eerste knoppen verschijnen, hoewel ze meestal worden geplukt als groen. De bessen hebben bijna het dubbele van de hoeveelheid vitamine C in deze fase in vergelijking met wanneer deze volledig gerijpt.

Acerola Nutriënten

De bessen zijn een van de rijkste natuurlijke bronnen van vitamine C. Acerola biedt ascorbinezuur in een range van 16.000 tot 172.000 deeltjes per miljoen, in vergelijking met sinaasappels die 500 tot 4.000 deeltjes per miljoen te geven. De vrucht levert tweemaal zoveel magnesium, pantotheenzuur en kalium sinaasappels. Andere voedingsstoffen die het biedt zijn vitamine A, thiamine, riboflavine en niacine. Acerola bevat ook 3-methyl-3-butanol, dehydroascorbinezuur, calcium, diketogulonzuur, hexadecaanzuur, ijzer, limoneen, L-appelzuur, fosfor en eiwit.

Voorbereiding

De vrucht is het enige deel van de struik voor consumptie. De acerola bes is rijp gegeten of in gelei, jam, sap of siroop verwerkt. Acerola bessen moeten onmiddellijk worden behandeld, wanneer geoogst sinds ernstige fruit degradatie zoals vergisting en schimmels begint binnen vier uur na het plukken.